“Čisto ludilo” oduševilo Trg glumaca u Zagvozdu

glumci u zagvozduDrugi program ovogodišnjih kazališnih susreta Glumci u Zagvozdu oduševio je publiku na  prepunom Trgu glumaca. Poznato djelo njemačkog autora Paula Portnera  „Čisto ludilo“, u izvođenju  Gradskog kazališta Komedija iz Zagreba, pod redateljskom palicom Nine Kleflin, izmamilo je gromoglasni pljesak u nekoliko navrata. Poslastica je kad se na jednom mjestu, s odličnim tekstom i režijom, nađu Vid Balog, Igor Mešin, Nina Kaić – Madić, Jasna Palić – Picukarić, Damir Lončar i Saša Buneta.

glumci u zagvozdu 1

Vedran Mlikota, alfa i omega susreta, znao je koga dovesti u Zagvozd jer predstava koja ima čiste dijaloge, ali i slobodu improvizacije od kvalitetne glumačke ekipe, može biti jedino dobra pa je i „Čisto ludilo“, čiji je tekst preveden na nekoliko svjetskih jezika, a predstava se odigravala po svjetskim metropolama, naprosto legao izbirljivoj publici na Trgu glumaca.

glumci u zagvozdu 2

„Nakon  četiri godine ponovo su glumci iz Komedije u Zagvozdu. Osim mojih prijatelja vrsnih glumaca, s nama je na predstavi i ravnatelj Komedije Niko Pavlović. Osobno je došao i svi smo mu zahvalni, baš kao i Dušku Ljuštini, ravnatelju Kerempuha, jer su u ovih osamnaest godina susreta u Zagvozdu svojom angažiranošću s nastupima njihovih kazališta stvarno oplemenili cijele susrete.

glumci u zagvozdu 3

I večerašnja predstava, vidjeli ste, izvrsno je legla posjetiteljima i to je ono što raduje i glumce, ali i nas organizatore. “Čisto ludilo“ je hit predstava u svjetskim razmjerima, više puta proglašena je predstavom godine u svijetu, ušla je u anale svjetskog humora, a glumci Komedije znalački su je odradili i svaka im čast. Vidjeli ste koliko je oduševljenje ljudi i smatram da je ovo jedan od najvrjednijih programa sada već punoljetnih osamnaestih Glumaca u Zagvozdu.“, riječi su Vedrana Mlikote, koji je, baš kao i svi u Zagvozdu, bio oduševljen izvedbom.

glumci u zagvozdu 4

Ovo izvrsno djelo napisao je njemački autor Paul Portner još 1963. godine pod nazivom „Scherenschnitt“, ali su ga u svjetski poznatu verziju  adaptirali  američki autori Bruce Jordan i Marilyn Abrams pod nazivom „Shear Madness“.

 

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com