Imotska bankarica, direktorica poduzeća i carinik: Nismo oštetili PBZ za 4 milijuna kuna

novciBivša službenica Privredne banke Zagreb iz poslovnice u Imotskom Nedjeljka Šuto (52), Sanja Tomić (41), direktorica trgovačkog društva LEDELSE d.o.o. Imotski i Mario Todorić (46), bivši carinik i ovlašteni potpisnikom za raspolaganje po računima navedenog trgovačkog društva negirali su krivnju za optužbe prema kojima su za 4 milijuna kuna oštetili navedenu banku.

Na Županijskom sudu u Splitu je održano prvo ročište suđenja na kojem su izneseni uvodni govori u kojima je zastupnik optužne ustrajao na krivnji svo troje optuženih dok su njihovi branitelji izjavili kako njihovi klijenti nisu počinili kaznena djela.

Optužnica USKOK-a ih tereti da su od početka 2013. godine do polovice 2014. godine zajednički i dogovorno prebacivali novac s računa klijenata čime su počinili zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenjem službene isprave.

Nedjeljka Šuto se tereti da je kao bankarica imotske poslovnice bez znanja i suglasnosti 12 klijenata banke raskidala njihove ugovore o oročenom depozitu, a potom sastavljajući neistinite naloge za prijenos i za isplatu na kojima se potpisivala u ime klijenata, novčana sredstva raskinutih depozita manjim dijelom osobno prisvojila, a većim dijelom doznačavala na račun jednog trgovačkog društva.

S tog su ga računa podizali novac, navodi optužnica, Sanja Tomić, kao direktorica tog društva i optuženi Mario Todorić, kao ovlašteni potpisnik za raspolaganje po računima tog društva.

Veći dio novca, ukupno 3.095.618 kuna, i dalje je ostao na računu tog društva jer je blokiran rješenjem suda od 09. lipnja 2014. godine kada su makinacije otkrivene. Banka je oštećena za 4.003.501 kunu.

Svo troje optuženih negirali su krivnju, a obrane će iznijeti na kraju dokaznog postupka. Nakon toga je započeo dokazni postupak te su prvo pregledani svi materijalni dokazi među kojima su ugovori klijenata preko čijih računa se predizao novac.

Za nastavak suđenja krajem rujna pozvano je šest djelatnika Privredne banke koji će dati iskaz kao svjedoci, a nakon njih će bit pozvani klijenti čiji računi su zloupotrebljeni.

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com