Slavlje u Imotskom i Aržanu

???????????????????????????????Dva vrlo vrijedna događaja zabilježena su u nedjelju na dva mjesta u Imotskoj krajini. U župnoj crkvi Sv. Franje u Imotskom mladu misu služio je pater Zrinko Petar Nikolić, dijete Imotskog iz ugledne stare katoličke obitelji Nikolić. Pater Zrinko član je Družbe misionara monfortanaca koji pripadaju Talijanskoj provinciji, a u Zagrebu imaju svoju zajednicu osnovanu još 1976. godine. Slavlje je započelo molitvom ispred Zrinkove rodne kuće te procesijom ulicama Imotskog. Ispred samog ulaza u crkvu, nakon procesije, mladomisniku je blagoslov, postavljanjem ruku na glavu, podarila njegova majka Ana Nikolić što je izazvalo mnogo emocija kod brojnih Imoćana i gostiju koji su došli na mladomisničko slavlje. Zrinko Petar Nikolić potom je, uz koncelebraciju braće svećenika i svoga kuma fra Zorana Kutleše, služio svoju prvu svetu misu. Mlada misa Zrinka Nikolića prva je nakon pet godina u župnoj crkvi Sv. Franje. Posljednji mladomisnik bio je fra Josip Sušić 2010. godine.

???????????????????????????????
U isto vrijeme kada je započela mladomisničko slavlje u Imotskom, na drugom kraju Imotske krajine, u Aržanu, u župnoj crkvi Svih Svetih, započelo je misno slavlje povodom 50. obljetnice svećeništva, župnika spomenute župe don Ante Čipčića. Ovaj svećenik rođen je u Dugopolju, zaređen davne 1965. godine i od tada je bio u mnogim župama od Šolte, Rude pa onda pune 24 godine u Imotskoj krajini. Prvo 11 godina u župi Svib i 13 godina u Aržanu.
Način na koji je ovaj poznati svećenik služio svojim vjernicima, a to je da sa starim ljudima budeš dijete, s djecom ozbiljan čovjek, a sa svojim vršnjacima ono što dolikuje svećeničkom zvanju, na daleko je poznat. Svečanoj svetoj nazočili su brojni Aržančani, među njima i dožupan Ante Šošić, don Antini Dogopoljčani, vjernici župa u kojima je službovao i brojni prijatelji. Svetu misu slavljenicu služio je uz koncelebraciju sa desetak svoje subraće. Don Ante je prije neki dan dobio i nagradu svoje općine Cista Provo, zajedno sa svojim kolegama don Bogoslavom Bartulovićem i don Lovrom Žuljevićem.
I mladomisničko slavlje u Imotskom i ovo jubilarno u Aržanu nastavljeno je druženjem za zajedničkim stolom prijatelja i rodbine sa slavljenicima.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com