Najavljena blokada prometnice Grubine – Zagvozd

podbablje grubine prometnica„Našem strpljenju je došao kraj. Pokušali smo na stotinu načina, molili, molio je i naš načelnik općine, pisali na razne strane, ali nitko nas ne čuje. Ne želimo izgubiti glavu ni mi, ni naša djeca, stoga nam preostaje jedini i, čini se, kod nas najučinkovitiji način – blokirati ćemo prometnicu Grubine – Zagvozd te tako ukazati javnosti na naš problem.“

Kratki je ovo zaključak s izvanrednog zbora mještana predstavnika mnogih zaseoka Poljica i Krivodola u općini Podbablje. Njihove muke zovu se dva do tri kilometra državne prometnice koja od Grubina vodi do autoceste u Zagvozdu i tunela Sv. Ilija. Tom prometnicom, sada u sezoni, dnevno prođe oko pet tisuća automobila, a u svega kilometar i pol pet je vrlo opasnih raskrižja koja nisu obilježena. Dugačke kolone automobila jednostavno poput puža idu od Novaka gdje je opasno  raskrižje do zaseoka Gudelji uskom  i opasnom prometnicom, dok iz okolnih zaseoka  izlaze pješaci i automobili.

„U nedjelju ćemo blokirati promet tom prometnicom u najfrekventnijem vremenu prolaska automobila. Bit će to simbolično, a ako se nešto hitno ne poduzme i nakon toga te osigura normalan protok vozila i sigurnost pješaka s nogostupima i obilježenim raskrižjima, blokirat ćemo je i duže ne samo automobilima, nego će doći narod cijelih Poljica i Krivodola!“, poručuju ogorčeni mještani.

Spomenimo da je načelniku općine Podbablje Mariju Ujeviću do sada nekoliko puta obećavana kompletna rekonstrukcija tog dijela prometnice, kao i rješenje opasnog raskrižja u Grubinama, no od toga  ništa.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com