Županijski rekorder: Imoćanin prijavljen za 1391 prometni prekršaj!

imotski mercedesTrogiranin je nešto lošiji od svog kolege prekršitelja Zakona o sigurnosti prometa na cestama – te je dosad prijavljen zbog “svega” 596 prekršaja.
Svaka Policijska uprava ima svoje rekordere kada su u pitanju prekršitelji prometnih pravila, pa tako i PU splitsko-dalmatinska.

U samom vrhu su dvojica muškaraca; apsolutni pobjednik “kategorije prometnih prekršaja” je 43-godišnjak s područja Imotskog koji je prikupio ukupno 1391 prekršaj, iza njega, miljama daleko, je pak 37-godišnji Trogiranin kojeg je policija hvatala “samo” 596 puta.

Najčešći prekršaji koje su prikupila dvojica rekordera odnose se na vožnju pod utjecajem alkohola, odbijanje alkotesta, zatim vožnja neregistriranog vozila, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te vožnja unatoč oduzetoj vozačkoj dozvoli.

Po članku 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji se odnosi na alkotestiranje, kazna je u rasponu od 700 kuna do čak 15 tisuća. Članak 216. odnosi se na vožnju prije stjecanja prava na upravljanje, a kazna je 5 do 15 tisuća kuna ili 60 dana zatvora. Članak 238. govori o upravljanja neregistriranim vozilom za što je predviđena isključivo novčana kazna u visini od dvije tisuće kuna. Za odbijanje alkotesta platit ćete 700 kuna, a vožnja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja kažnjava se novčano (opet 5 do 15 tisuća kuna) ili s 60 dana iza rešetaka (čl.289).

IZVOR: Dalmacija News
Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com