Je li vaš župnik premješten? Je! A gdje? Evo, pročitajte…

krunica01Splitsko-makarska nadbiskupija objavila je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svojih svećenika, koje je potpisao nadbiskup msgr. Marin Barišić, a stupaju na snagu 17. kolovoza ove godine.

Zbog napunjene kanonske dobi u stanje mira stavljeni su župnik župe Kraljice Neba i Zemlje u Pločama donPetar Mikić te župnik župe sv. Petra ap. u Kaštel Novom don Luka Vuco. Don Jenko Bulić razriješen je službe ravnatelja Nadbiskupskog sjemeništa, a na njegovo mjesto imenovan je don Jure Bjeliš, koji se vratio sa studija u Rimu. Osim službe ravnatelja Sjemeništa, don Jure Bjeliš imenovan je i voditeljem Ureda za pastoral duhovnih zvanja umjesto don Jure Vrdoljaka.

Iz Solina u Košute

Župnikom u župi sv. Petra u Kaštel Novom imenovan je don Darijo Čorić, dosadašnji župnik župe Presvetog Srca Isusova u Košutama. Na njegovo mjesto dolazi don Franko Prnjak, župni vikar župe Gospe od Otoka u Solinu. Župu Kraljice Neba i Zemlje u Pločama preuzimaju novoimenovani župnik don Senko Antunović i sužupnik don Ante Antunović, koji su do sada služili u župi sv. Nikole u Metkoviću. Novim župnikom u župama Metković – Sv. Nikola, Borovci i Nova Sela imenovan je don Davor Bilandžić, dosadašnji župnik župe Uznesenja BDM – Dusina (Veliki Prolog) i dekan Biokovskog dekanata.

U Dusinu dolazi don Dražen Radman, koji je do sada obavljao službu župnika župa Grohote, Donje Selo i Srednje Selo na otoku Šolti. Te župe preuzima novoimenovani župnik don Vinko Beus, dosadašnji župni vikar u župi Prečistoga Srca Marijina na Škrapama u Splitu. Župnik u župi Gospe od Karmela u Zagvozdu don Ivan Ćubelić razriješen je te službe i imenovan župnikom u župi Kralice Mira – Makarska. Don Damir Vuletić, dosadašnji župnik te župe, odlazi za župnika u župu Pohođenja BDM na Spinutu u Splitu.

Don Jure Strujić, koji je obavljao službu župnika u toj splitskoj župi, imenovan je župnikom u župi Presvetoga Trojstva – Sitno Donje umjesto don Ivana Kovačevića, koji je razriješen te službe. U župu Gospe od Karmela – Zagvozd dolazi don Marijo Čagalj, župnik u župama Krstatice i Poljica Vrgorska. U tim će župama župnik biti don Mate Munitić, dosadašnji župni vikar u župi sv. Spasa na splitskim Mejašima. Župnik župe Uznesenja BDM – Žrnovnica don Luka Jozić imenovan je župnikom “in solidum” župe sv. Spasa Split – Mejaši.

Don Ivo stiže u Vid

U Žrnovnicu dolazi don Mario Matković, koji je do sada služio kao župnik u župi sv. Karla Boromejskog u Okruku. Novi župnik u Okruku je don Ivan Babić, dosadašnji župnik župe Uznesenja BDM – Rogoznica. Tu će župu preuzeti don Zvonimir Mijić, župnik župa Srijane – Dolac Gornji i Trnbusi. Novi je župnik tih župa don Domagoj Jelača, koji je bio župni vikar na splitskim Pujankama. Službe župnika u župi sv. Luke u Kučićima razriješen je don Ivan Ujević, koji je na vlastiti zahtjev privremeno poslan na bolovanje.

Na njegovo mjesto dolazi don Ljubo Bodrožić, dekan Omiškog dekanata i dosadašnji župnik u Omišu. Za župnika omiške župe sv. Mihovila imenovan je don Mate Čulić, koji je do sada bio župnik u župi Bezgrešnoga Srca Marijina u Kaštel Štafiliću. U Kaštel Štafilić dolazi don Damir Bistić, dosadašnji župnik župe Srca Isusova i Marijina – Vidonje. Za župnika u Vidonjama imenovan je don Mladen Margeta koji je bio župnik u župi Snježne Gospe u Vidu. Za župnika u toj neretvanskoj župi dolazi don Ivo Bezina, dosadašnji župni vikar na Sućidru u Splitu.

Don Matislav Vilić razriješen je službe župnika u Zelovu te imenovan župnikom župe sv. Petra u Novim Selima na Cetini. Don Nikola Golemac obavljat će službu upravitelja župe sv. Vida u Zelovu. Dosadašnji župnik župe Presvetog Imena Isusova Voštane – Rože don Petar Dukić st. ostaje pastoralni poslužitelj dijela župe Rože, dok će Voštane pastoralno posluživati župnik iz župe Sv. Duha u Tijarici don Mate Lekić.Filijalu Kamensko, koja pripada župi Tijarica, posluživat će don Ante Čipčić, župnik u Aržanu.

Mladomisnik

Župnim vikarom na Pujankama u Splitu imenovan je mladomisnik don Ivan Marić. Mladomisnik donMiroslav Rubić imenovan je župnim vikarom u župama Metković – Sv. Nikola, Borovci i Nova Sela na Neretvi. Don Mislav Šaškor, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u župi Gospe od Otoka u Solinu, a mladomisnik don Toni Šinković novi je župni vikar u župi Prečistoga Srca Marijina na Škrapama u Splitu.

Fra Ivan Vuletić, OFM, razriješen je službe župnoga vikara u župi sv. Franje u Imotskom, a na njegovo mjesto dolazi mladomisnik fra Lazar Perica, OFM. Umjesto dosadašnjeg župnog vikara u župi Gospe Sinjske u Sinju fra Jure Hrgovića, OFM, imenovan je fra Kristijan Šilić, OFM, također mladomisnik.

Salezijanac don Mihovil Kurkut razriješen je službe župnika župe Pomoćnice kršćana na Kmanu u Splitu, a na njegovo mjesto dolazi dosadašnji župni vikar u toj župi don Anto Adžamić. Za novoga župnog vikara imenovan je don Mirko Barbarić.

U župi Gospe od Pojišana u Splitu također je došlo do personalnih promjena: kapucin fra Anto Pervanrazriješen je službe župnika, a novim župnikom imenovan je fra Miljenko Vrabec.

IZVOR: Slobodna Dalmacija
Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com