Na udaru Ministarstva Uprave: Osuđenih službenika ima i u Imotskom

utaja porezaPotvrđeno je da se radilo o kaznenim djelima utaje poreza ili carine, zapuštanja djeteta te skidanja pečata.
Tek što se prošli tjedan splitski gradonačelnik Ivo Baldasar požalio kako je dosad potpisao samo jedan otkaz i da ne može puno učiniti na rezanju gradske administracije, zahvaljujući kontroli Ministarstva uprave otkriveno je naknadno kako postoji zakonska osnova da se još troje službenika iz Banovine upute u nove životne izazove. Provjerom je, naime, utvrđeno da se nalaze u kaznenoj evidenciji, odnosno, da su pravomoćno osuđeni za kaznena djela.

Iz Banovine je danas stigao odgovor da su otkaze dali djelatnicima u Službi za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje, Službi za suradnju s braniteljima i braniteljskim udrugama te Službi za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru.

Potvrđeno je da se radilo o kaznenim djelima utaje poreza ili carine, zapuštanja djeteta te skidanja pečata.

Nitko nije znao za presude?

Inspekcija Ministarstva Uprave najprije je prekontrolirala državne službenike te ustanovila da ih ima 72 sa pravomoćnim presudama. Potom je izvršena kontrola gradova i županija te je utvrđeno kako 31 službenik i namještenik radi, a ima pravomoćnu presudu. Idući su na udaru zaposlenici po općinama.

Inače, ispostavilo se da čak trećina osuđenih radi u gradovima splitske županije, njih čak 10 od 31, a u samoj Županiji splitsko-dalmatinskoj nije utvrđeno da ima onih sa presudama.

Osuđenih službenika ima i u Imotskom, Kaštelima i Makarskoj, a u Solinu ih je, kao i u Splitu, čak troje. Solinski gradonačelnik Blaženko Boban nije imao saznanja o presudama te je o njima doznao tek nakon dopisa Ministarstva uprave.

Inspekcija ministra Arsena Bauka pokušat će upravo zbog toga otkriti i zbog čega je došlo do blokade tako važne informacije, odnosno, zašto poslodavci, tj. gradovi i općine, nisu obaviješteni da su im službenici pravomoćno osuđeni.

IZVOR: Dalmacija News
Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com