Otvoreni novi šalteri PP Imotski

pp imotski 1Imoćani su dobili nove šalterske prostore svoje policijske postaje za rad s građanima. U normalnim okolnostima ili drugim sredinama to bi bila  obična vijest, no za brojne građane Imotske krajine to je veliki korak. Kao što je poznato, više od pedeset godina policija u Imotskom koristi staru zgradu potpuno neprimjernu ulozi koju ima. Upravo u toj zgradi, u samom središtu Imotskog, najteže je bilo građanima Imotskog, ali i djelatnicima policije. Neprimjerne male prostorije, zgrada bez normalnih sanitarnih prostora, bez parkirališta. U svega desetak kvadrata ispred prostora gdje su se izdavale putovnice, osobne iskaznice, prometne i vozačke dozvole, svaki dan, godinama, bile su silne gužve. Obećanje nekoliko ministara unutarnjih poslova iz nekoliko vlada, uključujući i ovu i ostalih političara, da će Imotski,  kao pogranični grad, dobiti modernu policijsku postaju, bila su samo prazna obećanja. Osiguran je čak i teren, pripremljeni projekti, no novca niotkud.

nova pp imotski

Konačno u ponedjeljak riješio se tek jedan dio tog imotskog kroničnog problema. Otvoreni su iznajmljeni prostori bivše poslovnice Zagrebačke banke u strogom središtu Imotskog te prenamijenjeni za šaltersko poslovanje sa strankama.

Prostore su svečano blagoslovili policijski kapelan Žarko Relota i vikar  Franjevačkog samostana Imotski fra Zoran Kutleša. Na otvaranju novih prostora bili su i v.d. načelnik Policijske uprave Splitsko – dalmatinske Marko Serdarević, načelnica Sektora za upravno – pravne poslove Diana Jakšić, glasnogovornica Antonela Lolić te domaćin Zvonko Bubalo načelnik PP Imotski.

Ovo je samo jedan, svakako vrijedan, pomak u konačnoj dislokaciji postaje izvan središta grada. U tijeku su i radnje kako bi se i ostali dio službi PP Imotski, uključujući prometnu, krim, temeljnu i pograničnu službu prebacio na periferiju grada u Bleiburšku ulicu. Time bi središte grada uistinu odahnulo od pustih automobila i inventara policijske postaje.

 pp imotski 2

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com