“Imotski na pjatu”

imotski na pjatuDugo očekivano četvrto izdanje kultne imotske kuharice „Imotski na pjatu“ sinoć je ugledalo svjetlo dana na promociji u dvorima don Ivana Turića. Oko 200 Imoćana i njihovih gostiju te još toliko onih koji su tražili stolicu više, došli su na svoje. Bilo je lijepih riječi, još ljepših pjesama starih imotskih skladatelja te na kraju slatka spiza začinjena šampanjcem.

Četvrti „Imotski na pjatu“, kako ga nazva urednik dr. Hary Nikolić, sin Maje Nikolić, plod je starih navada iz nadaleko poznatih imotskih kuhinja.

„Pretenciozno bi bilo tvrditi da Imotski ima svoju kuhinju, no da ima itekakvih specifičnosti u slanim i slatkim izričajima, to sigurno ima.“, rekao je dr. Nikolić predstavljajući knjigu.

Ona ima  oko 480 recepata podijeljenih u priloge Slatko – Slano, tristotinjak više nego što ih je imalo prvo izdanje iz 1995. godine. Knjiga je opremljena vrhunskom fotografijom Boška Ćosića i dijelom Danka Crnčevića te, kako kaže dr. Nikolić, ona u biti nije konvencionalna kuharica, već je knjiga koja kroz gastronomiju govori o Imotskom.

imotski na pjatu predstavljanje knjige

Knjigu su predstavile autorice Maja Nikolić i Gaby Škeva, najzaslužnije  za ono što se u njoj nalazi. Napisano je i sedam gastro-kozerija iz Imotskog vezanih za poznate Imoćane koji su voljeli dobru spizu.

Cijela predivna večer predstavljanja organizirana je u sklopu 39. Imotskih sila i bila je druga u nizu izvornog imotskog programa.

Za kraj treba spomenuti da su brojni Imoćani i njihovi gosti  uživali u degustaciji slatkih programa po receptima „Imotskog na pjatu“ uz dvjestotinjak boca šampanjca. „Imotski na pjatu“, složili su se, zaslužio je to slavlje.

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com