Golubica iz Knina doletjela u Biokovsko Selo

IMG-20150806-WA0001„Ma to ti je prst sudbine,ja vam kažem, to je Božji prst” – bile su prve riječi Tomislava Bakote iz Biokovskog sela u općini Zagvozd,kada nas je nazvao jučer oko 15 sati.

“Pa što je Tomo, pripremate li se za doček predsjednice?” – priupitasmo.

“Čekaj, čekaj pripremili smo se mi i to dobro, a evo za to je i potvrda da nećete virovat” – sav uzbuđen javlja Tomislav. “Jutros mi je na moju kuću u moj vrt sletila mlada bila golubica. Nikada do tada golub nije ni primirisa moje selo. Znali bi visoku proletiti divlji golubovi i to je to. Ali ova je pitoma sletila,ja ti kažem direktno iz Knina. To ti je ona koju je pustila predsjednica Kolinda i znala je golubica da nam predsjednica dolazi u subotu. Pa vidiš da je to sudbina” – u jednom dahu nam reče Tomislav Bakota.

Uistinu bijela mlada golubica skoro pa se pripitomila.Domaćini su ispred nje stavili vode, kruha, pšenice.Ona se i počastila i koliko imamo informaciju do četvrtka na večer još nije nigdje odletjela. Poleti, učini krug nad selom i opwet se vrati iwspred Tomine kuće.

-Virujem da će ostati do subote, kada nam dođe naša Kolinda, radosno priča Tomislav.

Naime, prema najavama predsjednica Kolinda Grabar Kitarović trebala bi biti gostom u tom pitomom selu u općini Zagvozd i sudjelovati na već tradicionalnom narodnom derneku,gdje će se na stari način žeti ječam i pšenica, potom ručno samljeti ispod kamenih žrvnjeva i onda će tamošnje domaćice ispeći domaći kruh .Hoće li je dočekati bijela golubica koju je pustila u Kninu u znak slobode i naše pobjede i 20-te obljetnice Oluje.Put joj je bio prema Vukovaru,no ova se za sada skrasila u Biokovskom selu.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com