Počinje deseti Dogana fest

image

Tradicionalni i jubilarni deseti Dogana fest, u organizaciji Udruge mladih Imotski, održat će se 10. i 11. kolovoza ispred Dogane. Program će započeti otvaranjem izložbe Stjepana Mustapića (Zg) „MuheNaGovnu“. Izložba predstavlja unikatne i ručno izrađene instalacije od prirodnih materijala, koje su nastale kao spoj prirode, neobične mašte, vještih ruku i dragocjenog vremena.

Nakon izložbe moći ćete uživati u plesnom spektaklu Imoćanke Antonije Čelan-Karuza koja će izvesti tradicionalni indijski ples „Odissi“, obogaćen vatrenim akrobacijama, kojim se profesionalno bavi već godinama, studirajući u Indiji i plešući po cijelom svijetu. Odissi je jedan od 8 klasičnih indijskih plesova te predstavlja element vode, pokreti se prelijevaju iz jedne prekrasne poze u drugu u fluidnom kontinuitetu. Nastavak prve večeri festivala odvijat će se uz ritmove Yumine plesne slušaone i međusobno druženje.

Drugu večer moći ćete uživati uz zvukove odličnog glazbenog sastava Kopito s otoka Visa. Svi članovi banda su glazbeno obrazovani te sudjeluju na raznim glazbenim, filmskim, kazališnim projektima te su dobitnici mnogih nagrada i priznanja kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Iza sebe imaju tri albuma i hrpu koncerata. Svojim specifičnim pristupom glazbi, razigranim i melodičnim ritmovima te plesnom energijom zasigurno će vas oduševiti.
Program obe večeri počinje u 21h uz besplatan ulaz.

Kroz sve ove godine, pa tako i ove, Doganafest Radio Imotski prati kao medijski pokrovitelj.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com