Nježniji spol okupirao tikvijadu u Vinjanima Donjim

tikvijada

Treća po redu Tikvijada u Vinjanima Donjim u organizaciji OPG Bruno Pojatina i entuzijasta iz Vinjana Donjih i pored ne baš pogodnog vremena, okupila je veliki broj znatiželjnika, ali i onih željnih dijetalne hrane. Prednjačio je tu nježniji spol, nadajući se da će bar na tikvijadi poboljšati liniju. No, šalu na stranu Vinjančani ovom zanimljivom organizacijom na poseban način promoviraju vrijednosti japanske tikve Hokkaido, koja vrlo dobro uspijeva u Imotskom polju. Dapače, već nekoliko godina Bruno Pojatina, ali i ostali Vinjančani sade tu ukusnu tikvu.

Sinoć su vinjanske domaćice, a posebno meštar od jela tikve Hokkaido Mira Perković, pripremile više od dvadeset jela i ponudili ih gostima. Bilo je onih i slatkih i slanih u kojima je tikva glavni sastojak. A da je vrlo jestiva, hranjiva i da služi i kao lijek, već je odavno poznato. Snižava rizik od pojave bolesti srca, snažan je antioksidativ, zaštićuje kožu od sunčevih zraka, poboljšava rad crijeva i probave, rad prostate i urinarnog trakta. Aromatična je, bogata mineralima i vitaminima i ono što je i mnoge privuklo na degustaciju, svakako je njena niskokaloričnost. Na tikvijadi su se promotivno prodavali i sokovi, razni džemovi, od japanske tikve.

Na promotivnim letcima koji su se dijelili gostima stoji da, ukoliko se pravilno čuva, ima dug rok trajanja. Sve u svemu, nakon dosta kalorične hrane koju su u posljednjih nekoliko dana konzumirali Imoćani, jela od Hokkaido tikve dobro su došla, što potvrđuje i činjenica da se na prostranom stolu gdje su se služila jela od nje, nakon svega desetak minuta, morala obnavljati cijela kolekcija jela.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com