Predstavljena knjiga dr. sc. Slavena Zdilara Geomorfološka obilježja zavale Imotskog polja i Podgorja Biokova

_DSC5996

U dvorima don Ivana Turića sinoć je predstavljena knjiga general – bojnika HV-a dr.sc. Slavena Zdilara „Geomorfološka obilježja zavale Imotskog polja i Podgorja Biokova“. General Zdilar, osim uspješne vojne karijere, objavljuje i stručne uratke. Poznati je dragovoljac Domovinskog rata, jedan od zapovjednika legendarne Treće imotske bojne, znanstvenik je i autor mnogih stručnih knjiga.

Cilj ove knjige je da se primjenom geomorfoloških metoda utvrde uvjeti i procesi razvoja i oblikovanja reljefa te njegove geomorfološke značajke u širem području Zavale Imotskog polja i Podgorja Biokova, kao jednog od najzanimljivijih dijelova Vanjskih Dinarida. General Zdilar istraživao je godinama više od 450 četvornih kilometara jadranskog, dinarskog krša, gdje je našao više od deset tisuća ponikava, dolaca, špilja i jama. Knjiga je obogaćena i fotografijama.

-Nadam se da će ova knjiga učiniti ovu tematiku dostupnom i razumljivom ne samo stručnoj i znanstvenoj javnosti, već i širem krugu čitatelja – izjavio je na predstavljanju general Zdilar, ističući da svoj rad poklanja voljenom kraju, svojim poginulim i živim suborcima, bez kojih ne bi, kako je rekao, ni on bio general, a ne bi bilo ni slobode.

Zdilarovu knjigu predstavili su general pukovnik dr.sc. Mirko Šundov i Anita Šikić direktorica Hrvatske sveučilišne naklade. Ulomke iz knjige čitao je glumac Vedran Mlikota.

Recenzenti ovog stručnog rada su prof. dr. sc. Andrija Bognar i prof. dr. sc. Eduard Prelogović.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com