Ciklona ostaje nad Dalmacijom još nekoliko dana: Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna?

promjena-vremenaU novom tjednu prevladavat će promjenjivo vrijeme, osobito u njegovom prvom dijelu. Za vikend se očekuje stabilizacija i porast temperatura, ali ne i povratak značajnijih vrućina.

Ponedjeljak je donio znatno svježije jutro u Dalmaciji u odnosu na prethodne dane. Minimalne temperature zraka bile su većinom od 16 ponegdje u Zagori do 21 ponegdje na otocima. Samo prije nekoliko dana noćne temperature zraka na dijelu obale nisu padale ispod 30°C!

U noći za nama i dalje je bilo kiše, ponegdje i grmljavine, ali manje u odnosu na nedjelju. Od ponoći do 8 ujutro više od 10 litara kiše palo je na mjernim postajama u Živogošću, Milni, Primošten, Dolu na Hvaru, Trestenu, Zadvarju.

U novom tjednu prevladavat će promjenjivo vrijeme, osobito u njegovom prvom dijelu. Za vikend se očekuje stabilizacija i porast temperatura, ali ne i povratak značajnijih vrućina.

Danas će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. I dalje su mogući kiše ili pljuskovi s grmljavinom, a više suha vremena bit će popodne. Kasno navečer novi neverini. Danju će dominirati slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova, prema večeri slab jugozapadnjak. Najviše dnevne temperature bit će većinom od 23 do 28°C.

U utorak oblačnije u noći, ponegdje uz kišu, pljuskove i grmljavinu, a danju pretežno ili djelomično sunčano. Danju će puhat slab vjetar sa zapada i jugozapada. Minimalne jutarnje temperature u Zagori od 16 do 19°C, uz obalu i na otocima od 19 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 25 do 30°C.

Srijeda će biti vrlo promjenjiva s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti lokalnih pljuskova s grmljavinom. Ujutro vjetar promjenjiva smjera koji s neverinima može imati jake udare, danju većinom vjetar zapadnih smjerova. Najviše dnevne temperature većinom od 26 do 31°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će u četvrtak. Iako će biti više sunčana i suha vremena u odnosu na srijedu, i dalje su mogući mjestimični slabi pljuskovi. Vjetar slab, većinom sa zapada i jugozapada. Temperature malo niže u odnosu na srijedu.

U petak pretežno sunčano, u Zagori uz umjeren razvoj popodnevne naoblake. Ujutro i u noći slaba do umjerena bura, danju slab jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 13 do 18°C, uz obalu i na otocima od 18 do 21°C. Najviše dnevne temperature od 27 do 31°C.

Pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme očekuje nas u dane vikenda. Noću će puhati slaba, rijetko gdje i umjerena bura, danju slab maestral. Jutra svježa, osobito u Zagori, danju vrlo toplo, ponegdje i vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 27 do 32°C.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com