Cijene benzina padaju peti tjedan zaredom, novo poskupljenje autoplina

gorivoPeti tjedan zaredom padaju cijene benzina, što je najduže razdoblje korekcije u ovoj godini. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra eurosupera 95 u utorak je jeftinija za oko 6 lipa, čime je u spomenutom razdoblju pala ukupno 81 lipu.

Zato je spremnik od 50 litara ove vrste goriva čak 40,5 kuna jeftiniji nego prije pet tjedana. Litra eurosupera 95 prodaje se za oko 9,58 kuna.

Cijena eurodizela na žalost nije se mijenjala. Dakle, prodaje se kao i do sada po cijeni od oko 8,66 kuna, ovisno o kompaniji.

Ipak, na žalost svih vozača koji koriste autoplin, cijena ove vrste goriva u utorak je porasla za oko 5 lipa i sada se prodaje po cijeni od oko 3,56 kuna, ovisno o kompaniji.

Nafte kompanije kažu da su nove cijene derivata na benzinskim postajama posljedica djelomičnog pada cijena derivata na Mediteranskom tržištu te kretanja tečaja dolara i kune. Na svjetskim tržištima barel stojioko 49 dolara. No, tečaj dolara i kune podosta se promijenio u posljednja dva tjedna.

Naime, prije više od tjedan dana za jedan dolar moglo se dobiti 6,95 kuna, a u utorak se moglo dobiti 6,79 kuna. Dakle, razlika je 16 lipa, što je značajna promjena u tako kratkom vremenu. Niže u priopćenju je graf koji pokazuje taj pad.

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com