Ljeto još nije reklo svoje: Čekaju nas hladna jutra i vrući dani

promjena-vremenaVraća nam se ljeto! Tako u samo jednoj rečenici glasi prognoza za sljedeće dane, nakon dužeg kišnog razdoblja u kojem su dijelovi Dalmacije dobili ekstremne količine kiše. Srijeda je ponovno, i četvrti dan ciklone Emilije, donijela oborine cijeloj Dalmaciji, najviše na otvorenom moru gdje je bilo i jakih grmljavinskih pljuskova, a u noći s utorka na srijedu najviše je kišilo na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, na zadarskim i šibenskim otocima.

Kišni podaci nisu jaki kao dan prije, tijekom srijede najviše kiše palo je na Molatu i u Primoštenu, no zanimljivije od količina kiše bile su temperature koje su se u cijeloj Dalmaciji vrtjele oko 20 stupnjeva. Najhladnije je po običaju bilo u Zagori, od 17 stupnjeva u Imotskoj krajini. Samo nekoliko stupnjeva više mjerilo se na otocima i na obali, pa je taj dan cijeloj Dalmaciji donio pravi jesenski ugođaj pri kraju kolovoza. Time je srijeda bila potpuno različita od utorka koji je nakon kišnog jutra, u popodnevnim satima bio u znaku temperatura viših od 30 stupnjeva.

Kakva nam je prognoza za četvrtak, zadnji dan ciklone Emilije? Četvrtak će, kako najavljuju iz “Crometea”, donijeti promjenljivo vrijeme s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Lokalno su još u prvom dijelu dana mogući pljuskovi i grmljavine koji će biti češći na moru srednje i južne Dalmacije, a do kraja dana bit će sve sunčanije.
Međutim za sljedeće dane posebno se upozorava na svježa jutra u dane vikenda pogotovo u Zagori jer će se temperature kretati oko 15 stupnjeva, dok će danju zagrijati gotovo do 30 stupnjeva.

IZVOR: Slobodna Dalmacija

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com