MI za IM: Prijedlog osnovnih točaka za rješavanje pitanja prometnih problema na području grada Imotskog

promet imotski

U cijelosti prenosimo Prijedlog osnovnih točaka za rješavanje pitanja prometnih problema na području grada Imotskog kojeg su nam poslali MI za IM:

“Za razliku od naših lokalnih vlastodržaca, MI slušamo naše birače i simpatizere, mi brinemo o tome da naš Imotski postane dostojno mjesto za život.

Neki od naših simpatizera ukazali su nam na potrebu da više iznosimo svoje konkretne stavove o načinima rješavanja problema koji tište naše građane. Prema tome, uz svaku kritiku i opasku odlučili smo priložiti i osnovne točke prijedloga za rješavanje navedenog problema.

Tako uz situaciju selektivne provedbe odluka Gradskog vijeća o regulaciji prometa i parkinga na području Grada, predlažemo nekoliko točaka za koje smatramo da bi uvelike poboljšale stanje prometa i sigurnosti u našem Gradu.

 1. Izrada projekta i uređenje kružnoga toka u Glavini (križanje prema centru P&S)
 2. Uređenje parkirališta za autobuse i osobna vozila na Autobusnom kolodvoru;
 3. Uređenje parkirališta za autobuse i osobna vozila u krugu Dogane;
 4. Uređenje pješačkih prilaznih puteva od Autobusnog kolodvora prema centru grada;
 5. U ulici Kralja Zvonimira ( HEP, Policija) parking formirati uzdužno zbog uspostave većeg prostora za prolaz pješaka između kolodvora i centra grada;
 6. Izgradnja kružnoga toka na Starom kolodvoru, u ulici Bruna Bušića;
 7. Zabrana prolaska autobusima i teretnim vozilima ulicom fra S. Vrljića ( od Staroga kolodvora prema zapadu) (kontrolirani pristup);
 8. Uređenje parkinga na Bazani za stanare ulice Ante Starčevića;
 9. Zabrana prometa vozilima u ulici Ante Starčevića ( kontrolirani pristup );
 10. Zabrana parkinga vozila na donjoj vidilici Modrog jezera u ulici Put Crvenog jezera;
 11. Izrada projekta višeetažnoga parking objekta u ulici Vladimira Nazora na mjestu sadašnjega parkinga, s donje strane zgrade Općine;
 12. Uređenje pješačkih staza i pristupnih staza uz rijeku Vrljiku
 13. Postavljanje prometne signalizacije na ulazima u grad, usmjeravanje prema uređenim parkiralištima;
 14. Nakon uređenja parkirališnih prostora pooštriti mjere kontrole nepropisno parkiranih vozila jer ove 3-4 lokacije stvarno predstavljaju parking mjesta na korak do centra grada
 15. Pješačke zone i prolaze osigurati fizičkim preprekama (stupići, kugle…).

Nemojte nam samo govoriti da nema novaca za provedbu ovakvih mjera! Ove mjere koštaju sigurno 5 puta manje od nepotrebno bačenih novaca u uređenje kilometarskih zidića, asfaltiranih okućnica oko svinjaka i sličnih umotvorina koje pokazuju dosege naših vlastodržaca.

Vrijeme je da se prema građanima ovoga Grada počne ponašati odgovorno i bez figa u džepovima. Naši prijedlozi i sugestije će također biti predloženi na sjednici Gradskog vijeća, iako sumnjamo da će biti prihvaćeni. I to ne zbog njihove kvalitete ili upitne izvedivosti već zbog činjenice da ova vlast rješenja ne može provesti u djela niti kada im se pruže na srebrnom pladnju.

 

Nećemo šutjeti,

MI za IM, nezavisna udruga građana Imotski”

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com