Što će “kralj” reći inspektorima; kako mu crne “felge” blijede ako su predugo na suncu?

bmw2Vozač BMW-a na upozorenja djelatnika Hitne kratko je odbrusio kako “može parkirat gdje hoće”. Trebalo mu je 35 minuta za obaviti poslove u dijelu s ambulantama KBC Firula, za to vrijeme nisu stigli ni policija ni “pauk”, koje su pozvali iz Hitne. Mirno je otišao, ali u međuvremenu doznajemo iz splitske PU kako će se “provesti kriminalističko istraživanje” ovog nesvakidašnje bahatog slučaja.

Ma nije moguće! Sigurno je čovjek vozio nekoga na rubu života i smrti, prva je bila pomisao ugledavši fotografije koje nam je poslao naš čitatelj (ima piće od redakcije, a ako blagajna bude prazna, naći će se nešto i u takujinu Vašeg reportera) snimljene u petak nešto prije podneva.

bmw

Zbog toga mu i nismo skroz povjerovali u kratki tekstualni dio, kako je “lola” iz BMW-a kratko odbrusio djelatnicima Hitne “mogu”, koji su ga upozorili kako se ne može tu parkirati.

Međutim, sve je živa istina! Provjerili smo u bolnici na splitskim Firulama, kod dežurnih djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije. Povtrdili su nam svi redom, odgovarajući na naša pitanja kojima smo pokušali “opravdati” ovaj suludi potez.

– Ne, nije imao oznaku invalidnosti na automobilu (makar i to nije opravdanje, mjesta za osobe s invalidnošću su tek dvaddesetak metara dalje, ali ipak)…

– Ne, iz BMW-a nije izašao tjelesni invalid niti je vozio neku hendikepiranu osobu

– Ne, nije se zadržao dvije-tri minute

– Ne, nije tražio Hitnu pomoć za sebe ili drugu osobu

bmw1

Ukratko, nema opravdanja za ovaj bahati, arogantni čin – da je osobno spasio život svakog pojedinog stanovnika RH, nema pravo ugrožavati sve koji su možda trebali pomoć Hitne službe, a borave na našem području. A upravo je to učinio ovakvim ležernim, bočnim parkiranjem pred ulaz Hitne pomoći, takvim da ne samo da je zagradio pristup vozilima saniteta, nego su i pješaci otežano ulazili provlačeći se između BMW-a “petice” starog nekoliko godina, ali dobro očuvanog, atraktivnog izgleda sa crnim “felgama”…

– U pitanju je bio muškarac od nekih 50-ak godina. Otišao je mirno, bez obzira na naša upozorenja i nakon što se parkirao pred ulaz Hitne, u smjeru ambulanti… Tamo je valjda obavljao svoje administrativne poslove, vjerojatno se zapisivao za preglede… Mi smo pozvali i policiju i “pauka”, međutim nitko nije stigao na vrijeme, a prošlo je između 30 i 35 minuta da je BMW bio parkiran ispred našeg ulaza. Na koncu se mirno odvezao, policija je stigla naknadno. Moram vam reći, u 16 godina koliko ovdje radim, nisam nikad vidio ovako nešto. – kazao nam je šef smjene na Hitnoj, ali su i ostali sugovornici, vozači Hitne te djelatnici potvrdili kako do sada nije bilo sličnih “heroja”.

– Tome razum nije lijek. – dodaje nam jedan razočarani vozač Hitne, svjestan kako vozača BMW-a ostali ljudi previše ne zanimaju, dok drugi dodaje kako su policajci, “munjevito” pristigli na intervenciju, kazali kako ne mogu ništa učiniti s fotografijama parkiranog BMW-a koje su napravili “civili” pa niti njihovim izjavama, u smislu prekršajnih prijava…

Šokirani tom informacijom, a također ne baš sretni zbog brzine odaziva “plavaca” ali i “pauka” (nota bene, u narodu pomalo omraženi “sakupljači” pogrešno parkiranih automobila iskazali su se “brzinom” intervencije u ovm slučaju, nije ih bilo nigdje, iako inače ordiniraju svakodnevno u blizini te bez ikakvih skrupula odnose automobile koji zapravo ne ometaju promet – nije isključena mogućnost da su, vidjevši registracije, odlučili praviti se Englezima i oglušiti na poziv Hitne), poslali smo upit splitskoj policiji.

bmw3

Jer sada već nije u pitanju samo mogućnost da neko prođe “lišo” za ovakvu svinjariju, nego je u pitanju možda i ozbiljniji prekršaj, čak kazneno djelo – obijesna vožnja, ugrožavanje sigurnosti i života ljudi,… I gle čuda: ipak se radi u policijskoj upravi i postajama, potvđeno nam je kako će se “provesti kriminalističko istraživanje ovog slučaja”. Dakle, sada nije u pitanju samo prekršajna prijava, uključeni su i inspektori u slučaj pa neka se njima i tužiteljima s Općinskog državnog odvjetništva opravdava “kralj” s BMW-om zbog čega je ostavio limuzinu nasr… ispred ulaza u Hitnu pomoć. Pratit ćemo sa zanimanjem tijek istrage ovog doista unikatnog slučaja.

IZVOR: Dalmacija News
Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com