“Đir za zdravi život”

biciklijada 1Šesta po redu Biciklijada, u sklopu  rekreativno – edukativne akcije „Đir za zdravi život“, okupila je jučer poslijepodne više od 300 biciklista svih uzrasta iz svakog kutka Imotske krajine. Organizator Udruga mladih „Kum“ iz Prološca, uz punu suradnju sportske akademije „Sportko“ iz Imotskog, Udruge mladih Imotski, Biciklističkog kluba „Đirada“ Imotski, Inicijative mladih iz Runovića, Udruge mladih Sveti Marko iz Ivanbegovine, Športskog društva Grubine te udruge mladih Luka iz Glavine Donje, time je na najljepši način pridonijela još jednoj akciji za zdravo življenje, ali i edukativnoj izobrazbi mladih u prometu.

biciklijada 2

Kolone biciklista, pod pratnjom djelatnika prometne policije iz Imotskog, krenule su iz raznih mjesta Imotske krajine te se svi našli ispred trgovačkog centra u Glavini Donjoj kod Imotskog. Na asfaltnom poligonu održane su zanimljive utrke s ciljem kontrole vožnje, poštivanja prometnih znakova, ali i provjeri motoričkih sposobnosti biciklista. Bilo je u cijelom programu i onih  s više od 60 godine, ali i onih mlađih od dvije godine u pratnji roditelja. Svoj dio programa za upotpunjenje rekreacije, ali i poboljšanje koordinacije pokreta, koji itekako koriste pri vožnji biciklom, imala je Jelena Znaor  mlada Imoćanka sa zagrebačkom adresom koja je izvela efektne vježbe s  nekada vrlo popularnim hula-hop kolutovima.

biciklijada 3

„Svakako da smo zadovoljni i ovom biciklijadom. Vidjeli ste kako svake godine imamo sve veći broj sudionika. Biciklisti su već dobro opremljeni s kacigama, štitnicima za koljena i ostalom opremom te se pridržavaju prometnih propisa. Uz rekreaciju sve ovo je vrlo bitan faktor u vožnji prometnicama. Već od sutra pripremat ćemo se za novo izdanje „Đira za zdravi život“ jer želimo privući još veći broj biciklista.“, izjavio nam je Toni Garac iz udruge mladih KUM Proložac.

 biciklijada 4

biciklijada

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com