Počinje još jedan toplinski val, a onda stiže kiša i zahlađenje

promjena-vremenaSnažna anticiklona nad našim područjem i širom okolicom podržavat će pravo ljetno vrijeme koje će se nastaviti i prvih dana rujna.

Ploče, Šibenik i Makarska bili su tijekom srijede najtopliji gradovi u Hrvatskoj. Živa je u hladu meteorološkog zaklona pokazala vrućih 32°C u najtoplijem dijelu dana. Nema sumnje, ljeto nam se na kraju kolovoza vratilo u velikom stilu, no to je tek “zagrijavanje” prije novog vala vrućina koji će nam početi za vikend.

More je i dalje vrlo ugodno za kupanje. Površinske temperature zraka su mu od 22°C na Krku do 27°C u Dubrovniku i Lastovu.

Snažna anticiklona nad našim područjem i širom okolicom podržavat će pravo ljetno vrijeme koje će se nastaviti i prvih dana rujna.

Četvrtak donosi pretežno vedro vrijeme. Popodne će u zaobalju biti prolazno umjerenog razvoja oblaka s kojim samo ponegdje u Zagori može biti slabih i prolaznih pljuskova s grmljavinom. Noću će prevladati tiho ili uz slab burin, danju slab maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 16 do 20, uz obalu i na otocima od 20 do 24°C. Najviše dnevne temperature od 28 do 33°C.

Pretežno vedro bit će u većini predjela tijekom petka. Noću će većinom biti tiho, danju uz slab do umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 16 do 20, uz obalu i na otocima od 20 do 24°C. Najviše dnevne temperature od 29 do 34°C.

Subota donosi pretežno vedro vrijeme, tek ponegdje u zaobalju uz umjeren razvoj oblaka u popodnevnim satima. Noću će biti tiho ili uz burin, danju uz slab do umjeren maestral koji ponegdje na moru Dalmacije u popodnevnim satima može prolazno biti pojačan. Jutarnje temperature bit će bez veće promjene, a danju posvuda vruće, ponegdje i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 30 do 36°C.

Prekretnica 3. rujna?

Pretežno vedro ljetno vrijeme očekuje nas u nedjelju. Noću tiho ili će puhati tek slab burin, danju slab do umjeren maestral. Vruće i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 30 do 36°C.

Prema posljednjim prognostičkim materijalima, vruće ili vrlo vruće bit će u prvoj polovini nadolazećeg tjedna. Sve više prognostičkih materijala ukazuje na početak promjene vremena oko 3. rujna, nakon čega bi, uz povremene pljuskove, vjerojatno stigao kraj ljetnim vrućinama.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com