Kako biste vi kaznili vozača ovog BMW-a?

bmw3Do situacije na fotografijama je došlo prije 20-ak dana, i tada smo je objavili. Pratili smo razvoj slučaja, jer su i policija i “pauk-služba” okasnili na intervenciju po pozivu djelatnika Hitne. Nešto se ipak dogodilo …

Kako smo i obećali, pratili smo nastavak “istrage” slučaja s fotografija, gdje je “kralj” ostavio parkirani BMW nasred ulaza u ambulantu Hitne pomoći na Firulama.

Postojale su dvije krajnosti mogućeg ishoda, jedna je čak uključivala nikakve sankcije, druga pak i kazneni progon. Policija je međutim obavila posao, kako doznajemo iz splitske PU, u skladu sa zakonom: vozaču BMW-a je upućena obavijest o počinjenom prekršaju nepropisnog parkiranja… Pitanje je koliko će V.J. (53) iz Grubina kod Imotskog “zaplakati” nad tom novčanom kaznom, pogotovo sudeći po vašim komentarima jer je ovakvu bahato ponašanje “meritalo” i kakvu oštriju sankciju, no tako je – kako je. Neslužbeno smo doznali i kako nije u pitanju “engleska kraljica”, iako smo sumnjali – obično su takvi pojedinci dobro “fudrani” po raznim pozicijama izvršne ili zakonodavne vlasti te smatraju da mogu činiti što požele.

bmw

Slutilo je čak i na “lišo bez punta”. Djelatnici Hitnog prijema pozvali su naime policiju, nakon što je vozač BMW-a bahato odbrusio “mogu” na njihove prigovore da ne može ostaviti automobil tako parkiran. Pozvali su i “pauka”, no nitko od njih se nije pojavio na vrijeme. Svjedoci su nam potvrdili, a to se ispostavilo i tijekom policijskog istraživanja slučaja (jer je stvar preuzela imotska policija, s obzirom na mjesto prebivališta vlasnika), kako je 53-godišnjak odveo stariju ženu, najvjerojatnije majku, u ambulante koje su ulaz do Hitnog prijema. Tamo se zadržao nekih pola sata, što dakle nije bilo dovoljno za dolazak “plavaca” i “pauka”. Pa se pojavila mogućnost da prođe nekažnjeno jer ga nitko od službenih osoba nije zatekao u prekršaju.

bmw1

Ta je varijanta, srećom, otpala jer osim “neposrednog zapažanja djelatnika policije”, prekršaji se mogu sankcionirati i na temelju “vjerodostojne dokumentacije te izjava svjedoka”. U ovom slučaju ni jednog ni drugog nije manjkalo pa je prekršaj ipak evidentiran i napisan. Druga varijanta koju smo sugerirali, rigoroznija je: zapitali smo policiju postoje li elementi kaznenog djela, recimo obijesne vožnje ili ugrožavanja sigurnosti i života ljudi? Odgovori su međutim bili negativni. Parkirani automobil ne predstavlja obijesnu vožnju, a za ovo drugo kazneno djelo, kako su konstatirali u PU Splitsko-dalmatinskoj tijekom obrade slučaja, mora postojati konkretan slučaj ugrožavanja sigurnosti – dakle, za to kazneno djelo bi eventualno mogao biti prijavljen da je u tih pola sata Hitna pomoć doista morala intervenirati te je parkirani BMW u konkretnoj situaciji smetao liječničkoj intervenciji…

bmw2

Ukratko, prošao je puno jeftinije od brojnih naših sugrađana i ostalih Hrvata suočenih s “nestankom” automobila zbog puno, puno bezazlenijeg prekršaja pri parkiranju automobila, koji plaćaju i kaznu za parkiranje i “uslugu” odnošenja vozila.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com