Tomislav Đonlić unio preokret oko dodjele marendi u osnovnoj školi

tomislav đonlićPročelnik za prosvjetu županije Tomislav Đonlić je svojim dolaskom u  Imotski  i posjetom  Osnovnoj  školi Stjepan Radić, inače najvećom u  našoj županije sa blizu 1.200 učenika, donio bar privremeno rješenje za vrlo aktualan problem koji ovih dana zaokuplja imotsku javnost, ponajviše roditelje učenika te škole. Riječ je o dodjeli besplatnih marendi za oko tisuću učenika koja im se dostavljala na neuglednim i higijenski vrlo upitnim terenima izvan škole. Reakcija javnosti i roditelja je za isti stol posjela vodstvo škole i gradonačelnika Imotskog koji su zajedno s pročelnikom u utorak analizirali cijelu situaciju i donijeli za sada jedino prihvatljivo rješenje. Od sada će se učenicima u nedostatku pristojne školske kuhinje, što je za ovako veliku školu zaista veliki propust, marende dijeliti tijekom velikog odmora u samim razredima. Nadamo se privremeno do izgradnje školske kuhinje.

„Našli smo zajednički dogovor da je to u uvjetima koje posjeduje škola najprihvatljivije rješenje jer bi se time stvorio red, a učenici bi imali osigurane pristojne uvjete za dodjelu marendi.“, rekao nam je u telefonskom razgovoru pročelnik Đonlić.

Pročelnik Đonlić obišao je obje zgrade škole u kojima se u jednoj smjeni održava nastava za sve učenike, no ono što je bilo vrlo važno domaćini ga nisu odveli na neugledna i devastirana vanjska školska igrališta, što je, uz već spomenuti  oko dijeljenja marendi, također veliki problem. Spomenimo samo da se i dan danas ne zna vlasnik  dva malonogometna, dva košarkaška i jednog teniskog igrališta. Ne zna se ni vlasnik same prometnice koja od središta grada vodi do škole i dječjeg vrtića, a ponajmanje tko će je i kada, baš kao i igrališta urediti i prilagoditi djeci. Na igralištima s južne strane škole  iz asfalta raste korov, obrasla su dračom, neuredna su  bez rasvjete i osnovnih sanitarnih uvjeta. O derutnoj i trošnoj sportskoj dvorani da i ne govorimo, parkiralištima i svemu onome što moderne obrazovne ustanove imaju. A gdje je parkiralište za osoblje?! Konačno, možda je i dolazak pročelnika i početak sustavnije brige županije, grada, ali i škole za ovim objektima. Ovo imotski učenici nisu zaslužili, baš kao i sam grad Imotski.

 

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com