Ponedjeljak donosi buru, a kraj tjedna porast temperature

imotski sunceU početku će nas pratiti bura, a zatim će ona sve više slabiti, a temperature zraka prema kraju tjedna rasti.

Kraj rujna donio nam je stabilno vrijeme uz buru i temperature zraka koje su u granicama prosjeka za ovaj dio godine. Iako ćemo na službenu ocjenu pričekati još nekoliko dana, već sada se zna da će ovogodišnji rujan završiti kao natprosječno topao mjesec, ali s oborinama koje su uglavnom bile u kategoriji “normalno”.

Prijelaz u novi mjesec i početak listopada, sve je izvjesnije, neće donijeti turbulentna vremenska zbivanja u Dalmaciji. U početku će nas pratiti bura, a zatim će ona sve više slabiti, a temperature zraka prema kraju tjedna rasti. Ipak, aktualni prognostički materijali još nisu usuglašeni oko razvoja situacije za kraj tjedna.

Ponedjeljak će biti djelomično sunčan s promjenjivom naoblakom i suhom. Puhat će umjerena, ujutro i navečer ponegdje i jaka bura, a podno Velebita olujna bura s orkanskim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 10 do 15°C, uz obalu i na otocima od 15 do 20°C. Najviše dnevne temperature većinom od 18 do 24°C.

Utorak će biti pretežno sunčan. Ujutro i navečer umjerena do jaka bura, danju će malo oslabiti, a u Dalmaciji ponegdje okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak. Podno Velebita jaka do olujna bura s povremenim orkanskim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7 do 12°C, uz obalu i na otocima od 13 do 18°C. Najviše dnevne temperature većinom od 19 do 25°C.

Srijeda će biti djelomično sunčana i suha, samo je ponegdje na otvorenom moru moguć slab pljusak. Ujutro će puhati umjerena, podno Velebita jaka bura. Danju će bura u Dalmaciji prestati i okrenuti na slab vjetar zapadnih smjerova. Jutro će biti prohladno, danju bez veće promjene u odnosu na utorak ili malo toplije.

Četvrtak donosi promjenjivo vrijeme s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Na sjevernom Jadranu suho, u Dalmaciji je osobito u drugom dijelu dana mjestimice moguća kiša. Puhat će umjerena, na sjevernom Jadranu i jaka bura. Na jugu Dalmacije navečer levant. Najviše dnevne temperature zraka na sjevernom Jadranu i Zagori većinom od 14 do 19°C, uz obalu i na otocima Dalmacije od 19 do 24°C.

U petak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Dok će na obali većinom biti suho, na otvorenom moru i ponegdje na otocima postoji mogućnost kiše ili pljuskova. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, ujutro podno Velebita olujna. U Dalmaciji okretanje vjetra na levant i jugo koje na otvorenom može biti jako. Toplije, osobito u Dalmaciji, gdje će mjestimice temperature zraka prelaziti vrlo toplih 25°C.

U subotu djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. U većini predjela bit će suho, uglavnom su na moru mogući kiša i slabi pljuskovi. Na sjevernom Jadranu slaba do umjerena bura i levant, u Dalmaciji slabo jugo i levant. Zadržat će se relativno toplo.

U nedjelju djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom, ponegdje uz mogućnost slabog pljuska ili prolazne kiše. Vjetar slab i bit će malo svježije u odnosu na subotu.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com