Povodom Svjetskog dana srca besplatni pregledi u Epidemiološkoj službi Imotski

???????????????????????????????????????Danas, 29. rujna, obilježava se Svjetski dan srca pod sloganom „Odabir za zdravo srce, za svakoga i svugdje“.

Bolesti srca i krvnih žila vodeći su uzroci smrti u cijelom svijetu te su odgovorne za 17,3 milijuna smrtnih slučajeva svake godine. Očekuje se kako će 2030. godine taj broj porasti do 23 milijuna. Od navedenih bolesti u Hrvatskoj svake godine umre oko 25.000 ljudi – polovica od ukupnog broja umrlih (50.000). Povoljna činjenica je da se većina srčanožilnih bolesti može spriječiti izbjegavanjem „čimbenika rizika“ poput pušenja, nepravilne prehrane i nedovoljne tjelesne aktivnosti. Okruženje u kojem živimo ima značajan utjecaj na našu motivaciju u odabiru zdrave životne navike.

Kao i svake godine, u Epidemiološkoj službi Imotski na ovaj dan, u vremenskom intervalu od 10 do 13 sati, može se besplatno izmjeriti tlak i puls, vrijednost šećera u krvi te indeks tjelesne mase. Obavlja se i zdravstveno savjetovanje, kao i dijeljenje promidžbenih materijala u svezi prevencije kardiovaskularnih bolesti.

 

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com