Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom još danas u Imotskom

Zagreb, 02.04.2012 - Arhivska fotografija od 18.11.2009. godine prikazuje pravobraniteljicu za osobe s invaliditetom Anku Slonjšak tijekom tiskovne konferencije na kojoj je iznijela iskustva u jednogodišnjem radu Ureda te istaknula goruće probleme osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak upozorila je danas Vladu na nužnost uspostave cjelovitog sustava skrbi za osobe s autizmom, kako bi se prekinulo sadašnje stanje u kojem je veliki dio potreba osoba s autizmom zanemaren čime se krše njihovih prava, na što su nadležne institucije upozoravane posljednje dvije godine. foto FaH / Lana SLIVAR DOMINIĆ / ds

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak sa suradnicama posjetiti će danas, 30. rujna i sutra, 01. listopada grad Imotski kako bi se upoznala s položajem osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju na području grada Imotskog i okolice.

Pravobraniteljica će 30.09. u 17 sati održati savjetovanje za roditelje djece s teškoćama i dr. zainteresirane osobe s invaliditetom i građane  u prostoru Svadbenog salona Topić, Vinjani Donji.

01.10. u 9 sati održat će sastanak s gradonačelnikom Imotskog  i čelnicima upravnih odjela gradske uprave na temu: „Razina usluga u zajednici za osobe s invaliditetom“ u prostorima udruge osoba s invaliditetom Imotski, na adresi Ulica Imotskih iseljenika 3, Imotski.

Posebno će se govoriti o dosegnutoj razinu zaštite osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u području obrazovanja, zdravstvene zaštite, socijalne skrbi i pristupačnosti za osobe s invaliditetom u gradu Imotskom i okolici kao i o izazovima na koje nailaze. Na sastanak su pozvani i drugi predstavnici državnih institucija te predsjednik udruge osoba s invaliditetom Imotski.

 Cjelokupna javnost, prvenstveno osobe s invaliditetom i roditelji djece s teškoćama u razvoju s područja Imotskog i okolice, imaju priliku savjetovati se o svojim pravima.

Tijekom posjeta pravobraniteljica i suradnice posjetiti će i obrazovne ustanove te pružatelje socijalnih usluga.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com