Potrebna veća briga za osobe s invaliditetom na području Imotske krajine

anka slonjšak imotskiProblemi s kojima se susreću osobe sa invaliditetom te posebno djeca s poteškoćama u razvoju, kako i na koji način u Imotskom i Imotskoj krajini njima poboljšati uvjete da se lakše uklope u svakodnevicu, pitanje otvaranje podružnice centra Slava Raškaj iz Splita u Imotskom, bile su jedne o tema koje su se otvorile na sinoćnjem zajedničkom sastanku roditelja djece s poteškoćama u razvoju iz Imotske krajine, civilnih invalida, predstavnika lokalne zajednice s javnom pravobraniteljicom za osobe sa invaliditetom RH Anke Slonjšak i njenih suradnica.

Više od sedamdeset roditelja koji imaju djecu s poteškoćama u razvoju, kao i invalidi, iz prve ruke su doznali o nizu pogodnosti pomoću kojih bi im se olakšao život. U prvom redu naglašeno je i nedovoljno korištenje europskih fondova za osobe s invaliditetom. Sredstva iz tih fondova treba tražiti kroz kvalitetne programe udruga osoba s invaliditetom gdje je vrlo lijep primjer imotska Udruga civilnih invalida.

anka slonjšak

Također, pravobraniteljica je podržala inicijativu roditelja djece s poteškoćama u razvoju za otvaranjem dnevnog boravka za djecu sa svim popratnim sadržajima te raznim tretmanima za rehabilitaciju zbog kojih sada roditelji odvode svoju djecu u Split ili Zagreb.

Već za danas zakazan je i radni sastanak Anke Slonjšak i njenih suradnika s predstavnicima udruge civilnih invalida Imotske krajine, potom  s čelnim ljudima grada Imotskog, od kojega se očekuje veća potpora radu u unapređenju uvjeta osobama s invaliditetom.

 

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com