Pravobraniteljica RH za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak nezadovoljna odnosom prema invalidima na području Imotske krajine

sastanak osobe s invaliditetom

Pravobraniteljica Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom  Anka Slonjšak bila je u dvodnevnom posjetu gradu Imotskom. Danas je održala radni sastanak s načelnicima lokalne samouprave, Zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb te Udrugom civilnih invalida. Tema sastanka bila je status osoba sa invaliditetom u Imotskoj krajini. Nazočili su načelnici šest općina i dva njihova zamjenika, dok je Grad Imotski predstavljala Jadranka Brečić, predsjednica humanitarne udruge Imotsko srce.

anka slonjšak crveno jezeroPravobraniteljica je imala niz prigovora na odnose prema  invalidima koji se ogledaju kroz nedovoljan broj parkirnih mjesta, posebno  kod osnovne škole u Imotskom, nedostatak rampa, mali broj zaposlenih invalida, nedostatak kombija za njihov prijevoz te niz drugih problema. Istaknula je kako bi se mnoge stvari u nedostatku novaca u lokalnoj samoupravi mogle rješavati putem EU fondova.

 

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com