Srednjoškolci, saznajte kako donijeti dobru odluku o budućoj karijeri

školeCentar za održivi razvoj 3. listopada organizira radionicu za mlade u svrhu informiranja i savjetovanja u karijeri pod nazivom ”Kako donijeti dobru odluku?”, koju će provoditi psiholog, stručnjak za razvoj ljudskih resursa.

Glavna aktivnost je donošenje odluka (o izboru karijere) kroz samoprocjenu interesa, osobina, sposobnosti, vrijednosti, vještina. Uz dosta praktičnog rada, dio radionica je posvećen pitanju “Što ako ne upišem fakultet?”.

Zašto je korisna ova radionica?

Tijekom srednje škole potrebno je razmisliti i odlučiti o nastavku školovanja ili zapošljavanju. Da biste mogli donijeti najbolju odluku za vas, potrebno je proučiti koje mogućnosti imate. Odnosno, potrebno je upoznati velik broj zanimanja, njihove zahtjeve i uvjete rada, način školovanja i kao zadnje, ali ne i manje važno mogućnosti za zapošljavanje ili daljnje školovanje. Odluka o izboru zanimanja jedna je od najvažnijih odluka u čovjekovom životu jer veliki dio svojih životnih ciljeva čovjek ostvaruje kroz poslove u izabranom zanimanju.
Najbolji put u donošenju te važne odluke jest prikupiti sve dostupne informacije te savjetovati se s roditeljima, nastavnicima, školskim pedagozima i psiholozima.
Prilikom izbora zanimanja nužno je upoznati i svoje prave interese, a to su oni interesi koji dolaze iz naših sklonosti, osobina ličnosti, sposobnosti, i predstavljaju poticaj za rad.

Upravo za informiranje o mogućnostima daljnje karijere i upoznavanje vaših osobnih interesa može vam pomoći ova radionica pa se pozivaju svi srednjoškolci da se prijave.

Radionice se organiziraju u okviru projekta IMO-info centra za mlade. Projekt se provodi uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com