Hoće li nam kiša pokvariti planove za vikend?

kišaPrvi dio tjedna obilježila je bura, a pred nama je vikend u znaku juga i nešto viših temperatura zraka.
Svježe noći i topli dani. Tako bi glasio kratak opis dana za nama. Od danas ipak nastupa promjena zračne mase nad nama jer nam stiže topliji i nešto nestabilniji zrak zbog blizine plitke ciklone koja posljednja dva dana Italiji donosi kišu i grmljavinske pljuskove. Ciklona će na vrijeme u našim krajevima djelovati većinom i subotu, ali ne tako izraženo kao u susjednoj Italiji. Buru će u dane vikenda zamijeniti jugo.

U petak promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Dok će se u većini predjela zadržati suho, na otvorenom moru povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine. Malo oborina navečer mjestimično može pasti na sjevernom Jadranu. Ujutro na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, u Dalmaciji uz obalu slaba bura i levant, a na moru jugo koje će se danju širiti na cijeli Jadran. Jugo će ponegdje prema večeri na moru biti jako. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 9 do 13°C, uz obalu i na otocima od 14 do 20°C. Najviše dnevne temperature od 22 do 26°C.

U subotu će biti vrlo promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Oborine neće biti ravnomjerno raspoređene, pa će ponegdje pasti tek pokoja kišna kap, a lokalno može biti i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Puhat će jugo koje će ujutro još na moru Dalmacije biti umjereno do jako, posvuda će slabiti u drugom dijelu dana, na sjevernom Jadranu može okrenuti na slab do umjeren lebić ili zapadnjak. Jutro toplije! Minimalne temperature u zaobalju od 13 do 17°C, uz obalu i na otocima od 18 do 23°C. Najviše dnevne temperature od 21 do 26°C.

Nedjelja donosi djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. Iako će biti više suha i sunčana vremena u odnosu na subotu, i dalje će mjestimice biti slabe kiše ili pljuskova. U drugom dijelu dana, osobito navečer, na sjevernom Jadranu novo naoblačenje uz kišu. Puhat će slabo do umjereno jugo, na sjevernom Jadranu povremeno i lebić. Temperature zraka bez značajne promjene u odnosu na subotu.

Niti sljedeći tjedan neće donijeti zahlađenje! Naprotiv, nastavit će se nešto toplije vrijeme od prosjeka za dio godine s temperaturama većinom od 20 do 25°C u najtoplijem dijelu dana. Kiše će biti povremeno, ali ne u velikim količinama, ali će sunčana razdoblja biti češća nego oblačna. Značajan vjetar se ne očekuje. Detaljnu prognozu za novi tjedan čitajte u ponedjeljak na našem portalu.

IZVOR: Dalmacija News
Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com