U Imotskom održan turnir u bridžu

turnir u bridžu imotskiBridge club Imotski protekli vikend bio je domaćin prestižnom turniru u bridžu.

Bridž je zanimljiva kartaška igra koju igraju četiri igrača, po dva međusobno suprotstavljena tima. Igra je bazirana prvenstveno na partnerskom odnosu povjerenja i razumijevanja igrača, uz neizostavnu dozu znanja. Posljednjih godina i u našoj državi pronalazi se sve više zaljubljenika u ovu kartašku igru.

imotski turnir u bridžu 1

Uz tradicionalne parske turnire “Modro jezero” i “Crveno jezero”, na ovogodišnjem turniru održano je i šesto klupsko prvenstvo Jadrana. Nastupili su timovi iz Rijeke, Imotskog, Mlina, Opatije, Splita i Dubrovnika, mnogi sa dvije predstavljene ekipe. Jedan od najzaslužnijih organizatora čitavog programa Rafael Lozo, za naš portal ukratko je sažeo dojmove:

imotski turnir u bridžu 2

Na ovogodišnjem turniru, koji se održavao kroz tri dana programa, sudjelovalo je sedamdesetak igrača, iz naših poznatih dalmatinskih bridž klubova. Većina igrača već je i ranije bila u Imotskom, ali neki su tek sada imali priliku upoznati se s ovim gradom, njegovom okolicom i prirodnim ljepotama, što smo im omogućili uz pomoć turističke zajednice grada Imotskog. Što se tiče same organizacije turnira, moram kazati da je čitava priredba prošla u skladu s očekivanjima. Igrači nisu imali nikakvih zamjerki na regularnost i formu natjecanja. Vjerujem da će većina doći i na iduća slična bridž događanja u Imotskom.

imotski turnir u bridžu

Organizaciju čitave manifestacije pripomogla je i lokalna turistička zajednica, koja je uspjela osigurati dovoljnu količinu smještajnih kapaciteta, za sve igrače i ostale sudionike programa. Tako je organizacija turnira pripomogla popunjavanju smještajnih kapaciteta u gradu, nakon rekordne turističke sezone, koja nastavlja s pozitivnim trendovima.

bridž pehar

Također, veliku pomoć u organizaciji samog turnira pružio je i Srednjoškolski centar Imotski, posebno Obrtničko-industrijska škola, koji su ustupili prostore za održavanje turnira. A pripomogli su i imotski učenici škola ugostiteljskih smjerova, koji su organizirali prigodni domjenak za sve sudionike i koji su se brinuli da ne manjka kave i drugih osvježavajućih napitaka tokom dugih natjecateljskih dvoboja. Tako se, nakon završetka turnira, nastavilo ugodno druženje uz djelić lokalne gastronomske ponude.

imotski

turnir u bridžu 1

turnir u bridžu pehar

turnir u bridžu

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com