Neuspjela pljačka zlatarnice u centru Imotskog

pljačka zlatarnice imotski 1U noći  s utorka na srijedu, u samom srcu Imotskog, u ulici Šetalište Stjepana Radića,  gdje su banke te glavnina imotskih kafića, izvršen je, na svu sreću, neuspješan pokušaj pljačke „Zlatarnice Nikola“, u vlasništvu Nikole Doćija. Zlatarnica se nalazi svega desetak metara od ureda Policijske postaje Imotski gdje se izdaju prometni dokumenti, osobne iskaznice i putovnice.

Od glasnogovorništva Policijske uprave Splitsko – dalmatinske dobili smo kratku izjavu kako je za sada nepoznata osoba ili više njih pokušala izvesti pljačku zlatarnice, kvalificiranu kao teško krivično djelo te se nakon utvrđenog uviđaja intenzivno traga za počiniteljima.

pljačka zlatarnice imotski 2

Pljačkaš, ili više njih, koliko god su pokušali to izvršiti profesionalno, svojim nedjelom uvalili su u velike prbleme građane koji su pokušajem pljačke postali kolateralna žrtva.

pljačka imotski popravljanje instalacija

Provalnik, ili više njih, ponajprije su prerezali žice na ne baš dobro zatvorenom i osiguranom terminalu u kojem je na stotine telefonskih žica te vodovi za Internet. Potom su građevinskom (pur) pjenom dobro oblijepili alarmni uređaj poviše samih vrata zlatarnice.

pljačkaKad su bili sigurni da su eliminirali alarm, imali su u ulici, kroz koju i tijekom noći prolaze automobili ili prolaznici, toliko hrabrosti da su najvjerojatnije nekim otvorenim plamenom probušili rupe na plastičnim zaštitnim roletama, onesposobili brave i, za divno čudo, tu i stali. Ili nisu mogli dalje doprijeti do ulaznih vrata ili im je netko naišao i pokvario planove. Sve u svemu, od trenutka kada su prerezali telefonske instalacije cijela ulica ostala je bez telefonske veze i Interneta. U srijedu ujutro i neke banke imale su problema s poslovanjem.Punih 12 sati, sve do 21 sat sinoć, radnici T-coma popravljali su kvar te su se Internet i telefonske linije napokon  stabilizirale. Sami građani, ne vjerujući što se sve može dogoditi u samom srcu Imotskog, satima su promatrali otklanjanje radova i komentirali nesvakidašnju pljačku.

pljačka zlatarnice imotski

Policija intenzivno traga za počiniteljima koji su, ponovimo, zaista imali odvažnosti  krenuti  u takav poduhvat.

Vlasniku zlatarnice, osim popravaka  alarma i brava na roletama, ostao je jedino dobar stres pa nije bio voljan za izjave.

 pokušaj pljačke zlatarnica imotski

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com