Europski dan jezika obilježen u O.Š. „Stjepan Radić“

Europski dan jezika - logoUčenici Osnovne škole „Stjepan Radić“ Imotski, sa svojim učiteljima, danas u kino dvorani obilježili su Europski dan jezika. To je globalna manifestacija čiji je cilj promovirati i poticati učenje stranih jezika, a obilježava se redovito počevši od 2001. godine.  Osnovna škola „Stjepan Radić“ Imotski upravo je eklatantan primjer jedne takve obrazovne institucije u kojoj se, prije svega,  potiče učenike na kvalitetno ovladavanje materinskim hrvatskim jezikom što je izvrsna podloga za učenje svih ostalih predmeta, a posebice stranih jezika.

Svi učenici od 1. razreda uče engleski kao prvi strani jezik, a u 4. razredu imaju mogućnost odlučiti se za neki od tri izborna strana jezika: njemački, talijanski ili francuski. Program današnje predstave bio je raznolik i bogat. Kroz 16 točaka predstave, uz kvalitetno osmišljenu scenografiju u izradi profesora likovne kulture Marka Mendeša, pred punim auditorijem nastupilo je oko dvjestotinjak djece koja su recitirala, glumila i  pjevala na hrvatskom i na stranim jezicima. Program je dodatno obogaćen pomno odabranim glazbenim sadržajima koje su pripremile profesorice Sanda Medić i Joška Cvitanović.

Publika je imala priliku “prošetati” svim krajevima Lijepe naše zahvaljujući bogatom repertoaru dijalektalne poezije koje su s učenicima pripremile profesorice Branka Buljan i Eleonora Jonjić – Olujić. Nijemci su nas sa svojom profesoricom Jelenom Skenderović potom odveli u živopisni Zoo, a Francuzi rasplesali pjesmom i recitacijom “Midi sonne” koje je pripremila profesorica Tihana Matoković. Englezi su se predstavili fantastičnom izvedbom Ujevićeve pjesme “Odlazak” koju je na engleski jezik prevela i s učenicom priredila profesorica Slavica Galić. Profesorica Ivana Ćosić sa svojim je učenicima priredila dva zanimljiva monologa na engleskom jeziku kojima smo odlutali u svijet heroja i vila. Uistinu bogat program predstave pred sam kraj začinili su Talijani izvedbom najveće ljubavne priče svih vremena. Oni su sjajnom izvedbom tragedije “Romeo i Julija” koju su pripremile profesorice Antonela Galić i Ivana Petričević pokazali  snagu i ljepotu ljubavi.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com