Imoćanka Matea Kolovrat osvojila zlato na Galeb Belgrade Trophy (WTF G-1)

matea-kolovrat-zlato!Taekwondo turnir Galeb Belgrade Trophy – Serbia Open 2015. ove godine okupio je 1.404 natjecatelja iz 314 timova koji dolaze iz 52 zemlje. Turnir nosi oznaku G-1 (global tournament) što je oznaka za najvažnije taekwondo turnire pod izravnim patronatom Svjetske Taekwondo Federacije (WTF). Za Tk Imotski nastupile su juniorke Matea Kolovrat u kategoriji do 49 kilograma i Stela Kavelj u kategoriji do 55 kilograma.

Matea je do finala pobijedila Grkinju Georgitsu Stamatinu  (9:7), Bjeloruskinju Krystsinu Mazurkevich (12:0),  Dankinju Alberte Knudsen-Nielsen (5:2), Njemicu Suhedu Gueler Nur (16:11), inače glavnu favoritkinju kategorije. Sjajan natjecateljski dan završava finalnom pobjedom nad još jednom Grkinjom Faidrom Zapanti (8:4).

taekwondo turnir

Na posljednja dva G1 turnir u Austriji i Zagrebu Matea je gubila borbe za medalju.

Druga Imotska predstavnica Stela Kavelj nije imala svoj dan i poražena je u prvom kolu.

Sljedeći vikend mlađi uzrasti kluba nastupaju u Livnu  i Zagrebu. Do kraja godine preostaju još turniri u Mostaru i Splitu, a vrhunac će biti Varaždin Croatia Open G1.

Iz kluba se nadaju da će lokalna samouprava prepoznati rad u klubu i pomoći u nastupima  kvalitetnih natjecatelja na međunarodnim turnirima.

Matea Kolovrat ušla u finale pobijedivši u polufinalu favoriziranu Njemicu rezultatom 16:11.

zlatna medalja

Matein put do finala:

Prvo kolo Matea je pobijedila Grkinju rezultatom 9:7.

U drugom kolu rezultatom 12:0 bio je prekid protiv Bjelorusije.

Četvrtfinale: pobjeda nad predstavnicom Danske rezultatom 5:2.

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com