Imoćanka Matea Kolovrat osvojila 3. mjesto na Croatia Open-u

matea kolovratNakon Zagrebačke Arene prošle godine ovogodišnji Croatia Open preselio se u grad Varaždin i njegovu istoimenu dvoranu. Ovo natjecanje najveće je taekwondo natjecanje u ovom dijelu Europe, a ove godine spada i u top 5 G turnira u svijetu. Ponajviše je to zbog toga što je u seniorskom uzrastu Croatia Open jedan od zadnjih bodovnih turnira za kvalifikacije na Olimpijske Igre. Turnir je okupio 1.393 sportaša iz 55 zemalja, među kojima su bili mnogi olimpijci i osvajači olimpijskih medalja.

Naš klub nastupio je drugog dana turnira u juniorskom uzrastu. Stela Kavelj u kategoriji do 55 kg pobijedila je u prvom kolu Celine Schmidt(GER), u drugom kolu lakoćom pobjeđuje Doru Subotić iz Caspera 12:0, u trećem kolu ždrijeb Steli donosi Anu Taslak iz Marjana nositeljicu brončanog odličja sa ovogodišnjeg prvenstva Europe. Stela nažalost tu borbu gubi 1:9.

Matea Kolovrat prvo kolo je slobodna, drugo kolo pobjeđuje Franzisku Roemelt(GER) 13:0, dok je u četvrtfinalu bila bolja od Silke Muller (GER) 10:3. Borbu za ulazak u finale Matea gubi od Španjolke Marine Bru Martinez rezultatom 2:5. Španjolka prolazi u finale gdje osvaja zlatnu medalju. Ovo je nakon zlata u Beogradu Mateina druga medalja sa G-1 turnira u samo mjesec dana.

Za naš klub nastupile su Ivona Galić i Mihaela Senjak iz našeg prijateljskog kluba Poskok iz Posušja. Cure nažalost nisu imale svoj dan i ostale su bez plasmana.

Sljedeći vikend naši najmlađi članovi nastupaju u Mostaru, a do kraja mjeseca čeka ih i Kup Marjana na kojem će nastupit tridesetak mlađih kadeta.

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com