Svečano obilježen Dan Obrtničko – industrijske škole u Imotskom

dan obrtničko industrijske školeU ponedjeljak, 16. studenog 2015.g, u prepunom školskom atriju, svečano je obilježen Dan Obrtničko – industrijske škole u Imotskom.

Program je otpočeo „Lijepom našom“ i minutom šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, za članove obitelji i prijatelje svih nazočnih, poginule i preminule učenike i djelatnike škole, kao i za sve nevine žrtve nasilja i terorizma.

Nakon minute šutnje, nazočnima se obratio ravnatelj Obrtničko – industrijske škole u Imotskom, Momir Karin, prof.  U prigodnom govoru posebno je istaknuo izvrsne uspjehe učenika na mnogobrojnim međunarodnim i državnim natjecanjima.

Osvrnuo se i na  činjenicu kako Obrtničko – industrijska škola u Imotskom pruža srednjoškolsko obrazovanje i djeci s poteškoćama u razvoju.

„Jedan od značajnijih datuma novije hrvatske povijesti je 16. studeni. Na taj je dan u Haagu donesena oslobađajuća presuda hrvatskim generalima, Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Time  je skinuta i posljednja mrlja s Domovinskog rata i cijelog hrvatskog naroda.“

Ravnatelj je s posebnim zadovoljstvom kazao ove riječi te napomenuo kako je ponosan što je škola za svoj dan izabrala upravo 16. studeni.

dan obrtničko industrijske škole 1

Povodom Dana škole, učenici i djelatnici osmislili su iznimno kvalitetan, zanimljiv i  zabavan program.

Recitacije, kviz općeg znanja, dašak folklora i gange, revija atraktivnih frizura, sportski susret, zasluženo su bili praćeni neprekidnim pljeskom gledatelja.

Obrtničko – industrijska škola u Imotskom rasadnik je raznolikih znanja i vještina. Mnogobrojni učenici Imotske krajine i susjedne Hercegovine prepoznali su kako im ova škola omogućuje razvoj sposobnosti i vještina za budući rad u djelatnostima itekako potrebnim svakom društvu.

Zapošljiva zanimanja, odlična opremljenost škole, praktikumi i specijalizirane učionice, visoka razina praktičnog rada koja se u ovoj školi kontinuirano provodi, garancija su budućeg poželjnog kadra na tržištu rada.

Mladi ugostitelji, prodavači, frizeri, instalateri, mehaničari , vozači, svi su oni na svoj način obogatili svečano obilježavanje Dana Obrtničko – industrijske škole u Imotskom.

Razredno odjeljenje učenika s teškoćama u razvoju  također je sudjelovalo u svim segmentima i aktivnostima prigodnog  programa.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com