Koncert profesora Glazbene škole Dr. fra Ivan Glibotić

koncert profesora glazbene škole 3Povodom blagdana svete Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, sinoć je, u Koncertnoj dvorani Glazbene škole  Dr. fra Ivan Glibotić u Imotskom, održan zaista lijep i kvalitetan koncert. Punoj dvorani predstavili su se profesori škole, stručnjaci koji su itekako zaslužni za kvalitetan rad spomenute škole koja je među najboljima u Hrvatskoj. Potvrđuju to brojne nagrade učenika na državnim i regionalnim natjecanjima. Čak 21 profesor  sudjelovao je u devedeset minuta vrhunskom nastupu. Izvedena su djela poznatih svjetskih i domaćih autora od Frederica  Chopina, Roberta Schumanna,  Alfi Kabilja, Silvija Bombardellija i Stipišića Gibonnia.

koncert profesora glazbene škole 2

Bio je to, prema ocjenama stručnjaka, ali i pljeskovima publike, jedan od najboljih koncerata u posljednjih pet godina, otkako su, zaslugom ravnatelja škole prof. Ivana Glibote Crnog, profesori odlučili  pred svojim učenicima i građanima Imotskog pokazati što znaju.

koncert profesora glazbene škole

Za izdvojiti nekoga bio bi veliki propust, ali treba pohvaliti nastup komorno – vokalnog sastava profesora, kao i njihov pjevački zbor. Koncert koji bi mogao podnijeti dvorane  prestižnije i poznatije od imotske.

Već u nedjelju,  na sam blagdan svete Cecilije, po tradiciji, HPO Gradska glazba Imotski organizira mimohod ulicama grada i nastup u župnoj crkvi Sv. Franje u Imotskom.

koncert profesora glazbene škole 1

 

Print Friendly, PDF & Email
Ad
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com