Otišla je majka heroja

sahrana marije jović 1Više tisuća ljudi nazočilo je sahrani Marije Mare Jović u Aržanu, majke prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića. I pored jake  kiše brojni građani Imotske krajine, ali i oni koji su došli  iz svih mjesta Hrvatske, oprostili su se  od žene koja je svojom razboritošću, iskrenošću, dobrotom i junaštvom uistinu bila simbolom svih majki koji su izgubili svoje najmilije u Domovinskom ratu. U župnoj crkvi Svih Svetih svetu misu predvodio je mjesni župnik don Ante Čipčić uz koncelebraciju brojnih svećenika, među kojima je bio i izaslanik vojnog ordinarija biskupa Juraja Jezerinca,  fra Žarko Relota koji je pročitao i poruku biskupa Jezerinca  upućenu obitelji preminule Mare.

sahrana marije jović 6

U sprovodnoj povorci, osim članova uže  obitelji sina, tri kćeri unučadi, zetova i ostalih, bilo je izaslanstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović koje je predvodio Andro Krstulović – Opara, izaslanstvo MUP – a Rebublike Hrvatske na čelu s ministrom Rankom Ostojićem, župan splitsko – dalmatinski Zlatko Ževrnja, dožupani Luka Brčić i Ante Šošić, izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice na čelu sa glavnim tajnikom Milijanom Brkićem, izaslanstvo HDZ-a županije s  predsjednikom  Antom Sanaderom, saborski zastupnik Ante Babić te brojna izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata Imotske krajine i Splitsko – dalmatinske županije. Bili su i svi načelnici imotskih općina, gradonačelnik Imotskog, na čelu s Božom Ćubićem načelnikom općine Cista Provo. Također, pogrebu su nazočili i brojni načelnici i gradonačelnici, kao i izaslanstva općina i gradova naše županije te općina i gradova susjedne Bosne i Hercegovine.

sahrana marije jović 5

Na grob pokojne Marije Jović vijence su položili i brojna izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Imotske krajine i naše županije.

sahrana marije jović 4

Sam čin posljednjeg oproštaja od majke junaka Domovinskog rata Josipa Jovića imao je i svoju simboliku. Samo ukop pratio je jaki pljusak, a zatvaranjem grobne ploče kiša je prestala. Zaista i nebo je zaplakalo, bili su brojni komentari u sprovodu, za ženom koja je rodila prvog junaka našeg Domovinskog rata, uvjereni da je i ona sada uz svog supruga Filipa i nezaboravnog sina Josipa.

 

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com