Vikend prognoza: Prestanak bure donosi maglu i niske oblake

vedro vrijemeU dane vikenda noći će biti malo hladnije, u Zagori s mrazom. Dani će biti ugodni i pretežno sunčani, ali će se na moru ponovno javiti niska naoblaka.

Malo bure zadnja 2 dana nakratko nas je posjetilo da smo na vratima kalendarske zime, no stabilni dani se nastavljaju. Tako nam kraj tjedna donosi obilje sunca, slabljenje vjetra i nešto niže noćne i jutarnje temperature zraka. Zime jednostavno nema vidiku i to do daljnjega!

petak će biti pretežno vedro. U noći još ponegdje umjerena bura, ujutro će oslabiti i okrenuti na slabu do umjerenu tramontanu koja će popodne na otvorenom moru Dalmacije povremeno biti pojačana. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju bit će od -3 do 3°C, uz obalu i na otocima od 3 do 10°C. Najviše dnevne temperature od 9 do 14°C.

Subota će biti pretežno sunčana. Ujutro je u zaobalju ponegdje moguća magla. Na otvorenom moru u drugom dijelu dana promjenjiva naoblaka. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak koji će na otvorenom moru Dalmacije povremeno biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju bit će od -3 do 2°C, uz obalu i na otocima od 2 do 9°C. Najviše dnevne temperature od 10 do 15°C.

nedjelju djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Ujutro je ponegdje u zaobalju moguća magla. Niska naoblaka će se tijekom dana proširiti s mora i na dio obale, no oborina neće biti. Bit će tiho ili će puhati slab vjetar promjenjiva smjera. Temperature zraka bez značajne promjene u odnosu na subotu.

U prva tri dana sljedećeg tjedna nastavit će se stabilno vrijeme. Uglavnom je u kotlinama zaobalja ujutro moguća magla, a na otvorenom moru niski oblačni sloj. Temperature će neće značajno mijenjati.

IZVOR: Dalmacija News

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com