Tribina posvećena Vladi Gotovcu

javna tribina vlado gotovac 1U organizaciji Udruge „Vlado Gotovac“ iz Imotskog, HSLS-a Imotske krajine i Pučkog otvorenog učilišta, sinoć je u Imotskom održana javna tribina pod nazivom „Vlado Gotovac u svom i našem vremenu“.

„Čuvajte mi Hrvatsku od niskosti i mržnje!“, znamenite su riječi velikog hrvatskog domoljuba, pisaca i političara. Upravo te njegove riječi provlačile su se kroz cijeli tijek javne tribine, organizirane povodom 15. obljetnice Gotovčeve smrti. Na tribini su govorili prof. Mara Pezo iz Udruge „Vlado Gotovac“, Toni Garac, čelnik HSLS-a i prof. dr.sc. Ivo Banac, kao posebni gost tribine.

„Vlado Gotovac u svom i u našem vremenu je ista, neponovljiva  osoba, baš kao i njegove misli i ideje. Živio je u svom vremenu, ali svaka njegova izgovorena riječ, bila ona napisana ili izrečena u njegovim pjesmama, tekstovima te govorima, živi danas i svakim danom sve je aktualnija!“, jedinstveni je zaključak s javne tribine.

javna tribina vlado gotovac

„Moramo biti vrlo strogi prema onima  koji ga zlorabe, koji iskaču iz onoga što je Gotovac zagovarao, a to je poštenje, demokracija, zaštita čovjeka, pojedinca.“, istaknuo je dr.Banac, dok je Toni Garac naglasio da, kao mladi političar, svakim danom sve više i više spoznaje znakovitost i težinu Gotovčeva djela. On jednostavno mora biti idol jer vidim da je svakom izgovorenom rečenicom pokretao nove vrijednosti u Hrvatskoj.“, istaknuo je Garac.

Prof. Mara Pezo pročitala je neke pjesme koje je napisao Gotovac, istaknuvši da za svaku riječ u pjesmi treba vremena i razmišljanja kako bi se spoznala veličina onoga što je naš Vlado napisao.

 

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com