Čačić: “Španjolska je favorit skupine”

600600p726EDNmainante-čačić

Nakon što je održan ždrijeb za Europsko prvenstvo koji je Hrvatsku smjestio u skupinu sa Španjolskom, Turskom i Češkom komentar za službene stranice Saveza je dao izbornik Ante Čačić:

– “Treba malo proanalizirati, ali činjenica je da nema lake skupine, a ova je uvjetno rečeno jedna od zahtjevnijih. Mislim da se Hrvatska sa svim ovim momčadima može ravnopravno nositi, premda treba istaknuti Španjolsku koja je kao aktualni prvak Europe favorit skupine”
– “Bit će zanimljivo i neizvjesno, imamo priliku uzvratiti Turcima za ono nesretno ispadanje u Austriji, a Češka je jako dobro vođena u mandatu izbornika Vrbe. Mislim da je dobro što sa Španjolskom igramo kasnije, oni će vjerojatno tada već razmišljati i o drugom krugu i mi u tome također vidimo svoju šansu”, dodao je.
– “Nemamo pravo ustuknuti, moramo se protiv svakoga pokušati nametnuti i prezentirati svoju neupitnu kvalitetu. Uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti”, zaključio je izbornik Čačić.

raspored utakmica

Vatreni će prvenstvo otvoriti 12. lipnja sa Turskom na Parku prinčeva u Parizu, slijedi dvoboj sa Češkom 17. lipnja na stadionu Geoffroy-Guichard u Saint-Étienneu te ogled saŠpanjolskom 21. lipnja u Bordeauxu.

Pobjednik naše skupine u osmini finala igra sa jednom od najboljih trećeplasiranih ekipa koja će doći iz skupina B, E i F. Drugoplasirani sa pobjednikom grupe E u kojoj su Belgija, Italija, Irska iŠvedska, a ako u našoj skupini bude i jedna od najbolje četiri trećeplasirane ekipe ona će odmjeriti snage sa pobjednikom grupe A ili B.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com