Mostarci na najljepši način počastili Imoćane

akademski pjevački zbor sveučilišta u mostaru koncertna dvorana glazbene škole dr fra ivan glibotić 5Već odavno Imoćane nije netko tako lijepo, radosno  i raspjevano, uveo u nadolazeće blagdane kao pedesetak članova Akademskog pjevačkog zbora Sveučilišta u Mostaru, sinoć u  Koncertnoj dvorani imotske Glazbene škole. Uostalom, ne pamti se da je netko od umjetnika iz  grada na Neretvi i gostovao u Imotskom. Stoga ne čudi činjenica da je dvorana bila puna. Koncert mladih Mostaraca, organiziran posredstvom prof. Alenke Milano, koja radi u imotskoj školi i mostarskoj akademiji, stvarno je razgalio duše svih onih kojima je zborska pjesma pri srcu. Deset godina djeluje taj zbor i prvi put su otišli na jedno gostovanje. I oduševili.

akademski pjevački zbor sveučilišta u mostaru koncertna dvorana glazbene škole dr fra ivan glibotić

Pjevali su mostarski studenti djelo Georga Friedricha Handla „Halleluja“, vrhunski, baš kao i „Dobre ljude“ Zlatana Stipišića Gibonnia ili Nene Belana „Ulicama grada“. Pjevali su s njima Imoćani i Abbin mozaik sastavljen od legendarnih pjesama Mama mia, Gimme!Gimme!,Gimme!, Money, Money, Money pa legendarnu pjesmu Queena „Bohemian Rhapsody“ Freddia Mercurya, pljeskali na Runjićevu Diridondu,d a ne govorimo o posljednjem setu koncerta kada su maestralni mladi pjevači pjevali božićne pjesme.

akademski pjevački zbor sveučilišta u mostaru koncertna dvorana glazbene škole dr fra ivan glibotić 1

Moram priznati da je ovo bio jedan od najljepših i najkvalitetnijih koncerata kada su u pitanju naši đaci i studenti. Raduje me što je moja škola, zajedno s Pučkim otvorenim učilištem i našom Alenkom Milano, sve ovo organizirala.“, riječi su prof. Ivana Glibote Crnoga.

akademski pjevački zbor sveučilišta u mostaru koncertna dvorana glazbene škole dr fra ivan glibotić 2

Uz dirigentsku palicu prof. Alenke Milano i njene kolegice prof. Katje Krolo Šarac, pjevalo se u imotskoj dvorani bez prestanaka više od sat i pol vremena. Bar pola toga vremena se pljeskalo.

akademski pjevački zbor sveučilišta u mostaru koncertna dvorana glazbene škole dr fra ivan glibotić 3

„Hvala vam svima, hvala mom Imotskom, hvala mojim studentima jer su zaista izvrsni. I neka ovi susret u Imotskom pred Božić i Novu godinu postane tradicijom.“, izjavila je presretna Alenka Milano koja je, kao i Katja Krolo – Šarac, dobila obilne bukete ruža. Zasluženo!

akademski pjevački zbor sveučilišta u mostaru koncertna dvorana glazbene škole dr fra ivan glibotić 4

A ocjene struke za koncert Mostaraca u Imotskom je jedinstven. Ovi momci i cure nastave li ovako kvalitetno raditi i ovako pjevati zaslužuju nastupe i u koncertnim dvoranama velikih europskih gradova.

 

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com