Zavičajna udruga sv. Ivan Ričice – Zagreb za Božić daruje potrebite

paketi hrane za potrebiteI ove je godine, uoči samog Božića, Zavičajna udruga sv. Ivan Ričice – Zagreb, za sedam ričičkih obitelji u potrebi i jednu ričičku obitelj u Splitu, osigurala pakete hrane i kućnih potrepština u vrijednosti od oko 1.000,00 kn za svaku obitelj.

Zavičajna udruga sv. Ivan Ričice – Zagreb koja djeluje od 1999. jedna je od najaktivnijih zavičajnih udruga u gradu Zagrebu i uz svoju osnovnu djelatnost – organiziranje kulturno -zabavnih i drugih oblika okupljanja građana Zagreba i okolice koji su podrijetlom, rodbinski ili na drugi način vezani uz Ričice i njegovanje kulturne zavičajne baštine, od samog osnutka kontinuirano  se uključuje u razne humanitarne akcije putem prikupljanja i dijeljenja pomoći potrebitima i kako su to iseljeni Ričičani utvrdili i uredili u temeljnim odredbama svog  statuta i što najčešće ističu  – skrb o socijalno ugroženim i bolesnim članovima Udruge i stanovnicima Ričica, primjereno mogućnostima ove zavičajne udruge.

Svjesni su u Udruzi Ričičana kako ovim paketima neće riješiti stalne poteškoće ovih obitelji u potrebi, ali znaju da će  ovom lijepom i humanom gestom barem  ove Božićne dane učiniti malo ljepšima i  pomoći im da nešto lakše prebrode svoje životne nedaće.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com