Uspješno održana ”Večer francuske kulture u pjesmi i riječi”

??????????

Treću godinu zaredom, u Pučkom otvorenom učilištu sinoć je tradicionalno održana ”Večer francuske kulture u pjesmi i riječi”. Susret je organizirala profesorica Slavenka Markota, okupivši učenike i profesore iz osnovnih škola Brda i Mejaši te Druge gimnazije iz Splita, kao i učenike osnovnih škola iz Zmijavaca, Lovreća, Imotskog  te Gimnazije dr. Mate Ujević.

” Naravno, ovo je prilika za promoviranje francuskog jezika, da pokažemo javnosti koliko naša djeca vole francuski jezik, kako rado sudjeluju u ovakvim priredbama i očekujemo da će ova večer postati poticaj i budućim generacijama da nauče francuski jezik. ” – izjavila je profesorica Slavenka Markota.

Ljubav prema francuskom jeziku, promoviranje francuskog jezika van nastavnog programa, solidarnost s francuskim narodom u borbi protiv terorizma kao i poticaj za buduće generacije su teme koje su obilježile ovu priredbu.

” Kod nas je bila velika tradicija baš na području Imotskoga, no međutim već se gubi francuski jezik kao prvi strani jezik ali sva je sreća što imamo sad učenike koji biraju francuski jezik, ne samo kao drugi jezik, nego kao i treći jezik u jezičnoj gimnaziji, na primjer. U većim gradovima, primjerice, u Splitu i u Zagrebu, vidljiv je porast učenja francuskog jezika. Evo mi se nadamo da ćemo vratiti tu tradiciju u Imotsku krajinu. ” – istaknula je profesorica Slavenka Markota.

Kraj priredbe svečano je obilježen dodjelom DELF diploma o poznavanju francuskog jezika, priznatu u preko 150 zemalja.

 

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com