Papin blagoslov za Gojka Lozinu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vjernici župe Presvetog Trojstva u Slivnu ovaj Božić dočekali su u posebnom ozračju. Osim što su im u crkvi postavljeni novi oltari, što  ga slave sa novim župnikom fra Željkom Tolićem, njihov omiljeni remeta Gojko Lozina dobio je jedno divno priznanje, blagoslov pape Franje .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijedni Gojko više od 25 godina vezan je uz svoju crkvu i pomaže u pripremanju obreda. Bio je desna ruka svim dosadašnjim slivanjskim župnicima. Sadašnji župnik i bivši provincijal fra Željko Tolić, kako i sam kaže, u tajnosti je napisao pismo u Vatikan na adresu pape Franje zatraživši njegov blagoslov za Gojka. Čini se da su i u Vatikanu shvatili što jedan mali vrijedni i Bogu odani čovjek čini za svoju župu i svoje vjernike pa su promptno reagirali. Na adresu župnog ureda u Slivnu pristiglo je pismo i  njemu velika zahvalnica, papin blagoslov za Gojka Lozinu. No, Gojko za to nije znao. Silno je bilo iznenađenje za njega, njegovu obitelj i vjernike na samoj Polnoćki kada ga je za oltar pozvao župnik Tolić i uručio mu Povelju s potpisom pape Franje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Silno sam i ugodno iznenađen tom gestom što mi daje još više snage i volje da budem remeta još dugi niz godina, dokle god me žele i moji župljani i moji svećenik.“, istaknuo je Gojko.

„Divan je to čovjek, vjernik, uvijek na usluzi, crkvi, župnicima, svome puku. Što god treba, Gojko je tu, i ovo mu  priznanje, papin blagoslov itekako pripada.“, riječi su župnika fra Željka Tolića,

Papin blagoslov primilo je još dvoje Slivanjaca. Bračnom paru Dragici i Jozi Jukić, koji su u nedjelju proslavili pedesetu obljetnicu pravog skladnog kršćanskog braka, iz Vatikana je pristigla Povelja s blagoslovom pape Franje.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com