Preminuo prijatelj Imotskog, hercegovački slikar Franjo Primorac

franjo primorac

Foto: Stojan Lasić

Poznati čitlučki i hercegovački slikar Franjo Primorac preminuo je noćas, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, u 56-oj godini života od posljedica srčanog udara.

Posljednji ispraćaj poznatog hercegovačkog slikara Franje Primorac koji je preminuo sinoć u 56-oj godini života od posljedica srčanog udara, bit će održan u utorak, 29. prosinca s počekom u 15 sati na gradskom groblju u Čitluku.

U svojoj bogatoj umjetničkoj i društveno-političkoj karijeri, Primorac je bio i dugogodišnji tajnik Matice Hrvatske – Ogranak Čitluk.

Franjo Primorac je rođen 5. veljače 1959. godine u Čitluku gdje je završio osnovnu školu, a Srednju školu primijenjenih umjetnosti završio je u Sarajevu gdje je i diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti, Odsjek slikarstvo. Imao je mnogo samostalnih i više od 300 skupnih izložaba, od rodnog Čitluka, preko Mostara, Zagreba sve do europskih gradova. Redovito je sudjelovao na likovnim kolonijama, a jedna od posljednjih bila je u listopadu ove godine u povodu 12. Didakovih dana u Gradnićima.

„Ovo je jako tužna vijest za Maticu jer smo izgubili jednog velikog čovjeka, prijatelja,  umjetnika i stvaratelja. Ujedno je i prigoda da mu zahvalimo na njegovoj nesebičnosti  na kulturnom i ljudskom planu… Njegova iznenadna smrt za sve je nas jedan veliki gubitak i praznina, no rado ćemo ga se sjećati, ne samo kroz likovnost već i život uopće jer je uvijek imao jednu svježinu, polet, ljudsku susretljivost, odanost…“, kazao je predsjednik čitlučkog ogranka Matice Hrvatske prof. Andrija Stojić.

IZVOR: http://www.vecernji.ba/

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com