Tamo, tamo da putujem…

 

imotski

S preko 18.000 ostvarenih noćenja u 63 smještajna objekta, grad Imotski je prošle godine zabilježio značajan porast u turizmu koji je, u odnosu na 2014. godinu, čak 85% veći. Ove godine očekuje se još veći rast koji bi, prema dosadašnjim informacijama, trebao iznositi preko 25.000 noćenja.

” Turistička zajednica je jedan od segmenata tog uspjeha sigurno, najveći udio su odradili iznajmljivači koji su napravili šezdesetak super kvalitetnih objekata koji su po udobnosti, uređenosti i sadržajima iznad onoga što se nudi na moru, tunel je također doprinio tom uspjehu. Dakle, jedan cijeli niz toga što je odrađivala turistička zajednica, sve su to čimbenici da su rezultati takvi kakvi jesu. ” – izjavio je direktor Turističke zajednice Luka Kolovrat.

Rekonstrukcija Topane, turistički spot, street workout vježbališta, organiziranje čuvene utrke ”Imo adventure”, samo su dio sadržajnog programa što je Turistička zajednica grada Imotskog namijenila za narednu godinu.

”Planirali smo jako puno aktivnosti u 2016. godini, evo pokrenuli smo neke razgovore oko biciklističke utrke Tour de Croatia, da bi možda startna etapa 2017. godine krenula iz Imotskog. Aktivnosti je puno, koliko ćemo ih realizirati, ovisit će, naravno, i o novčanoj situaciju. ” – istaknuo je Luka Kolovrat.

Iznimno unosnu godinu ne bilježe samo iznajmljivači, već i vlasnici raznih ugostiteljskih objekata i suvenirnica, a posjetitelji odlaze sa ugodnom uspomenom na mali, ali srdačan grad.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com