Kikaševi čestitari u plemenitoj misiji

rim-0929

Želja za pomaganjem bližnjemu svome 15 godina zaredom motivira ovu malu skupinu čestitara, predvođenu organizatoricom Vesnom Ujević, prikupljajući tako novac za školovanje 12 djece u Kongu, kao i za razvoj centra za hagioterapiju, u razdoblju od svetog Stjepana do Bogojavljenja.

”Ta sredstva nisu samo za misije namijenjena, nekad interveniramo na području Imotske krajine, naročito ako je riječ o bolesti djece i slično. Na taj se način razvija senzibilitet djece za one koji su u potrebi. ” – izjavila je organizatorica Vesna Ujević.

Po uzoru na ”Pjevače betlehemske zvijezde”, pjevajući čestitarsku pjesmu posebno napisanu za njih, ovi srčani mališani na svoj odveć prihvaćeni ”Kikašev” način, od vrata do vrata  prihvaćaju milodare lokalnog stanovništva.

”Mi smo prihvatili većinu tih pravila tih ‘Pjevača betlehemske zvijezde’, ali smo to malo preinačili na imotski način, pa onda naše prikupljanje je možda čak i teže ali je  zanimljivije, mi više primjenjujemo Kikaševe metode, kod nas je sve to spontano, pa šta nam Bog da.” –  izjavila je Vesna Ujević.

Nekad više, nekad manje, čak i pokoje odbijanje, nimalo ne obeshrabruje ovu veselu družinu u svojoj namjeri, pomaganju onima manje sretnima od njih samih.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com