Pravoslavni vjernici Imotske krajine dočekali Božić

??????????

Tradicionalnim blagoslovom i loženjem badnjaka, kao i molitvom i klanjanjem Gospodu, Imoćani pravoslavne vjeroispovijesti dočekali su blagdan Božića. Svečano liturgijsko slavlje održano je u hramu uspenja presvete Bogorodice u Glavini Donjoj koje je predvodio protojerej Dragan Mihajlović.

” Bog se rađa u tijelu, uzima čovjekovu grešnu prirodu na sebe. Zaista, sa velikom radošću kao svi kršćani taj dan dočekujemo, ljudi se pričešćuju pred kraj liturgije, oni koji su se postom i molitvom pripremali duhovno ovih sedam nedjela, jer je pričest primanje Gospoda u tijelo, sjedinjenje sa Bogom, to je raj.” – izjavio je Dragan Mihajlović.

Na području Imotske krajine obitava oko 180 obitelji pravoslavne vjere, kao i nekolicina mješovitih obitelji, koje, prema riječima Dragana Mihajlovića, krase tradicionalne obiteljske vrijednosti, s tim da se suočavaju sa sve manjim brojem mlađeg naraštaja.

” Nije to samo problem Srba i Hrvata. Pretežno tu živi starija populacija, iako nam za Božić dođu djeca koja se s roditeljima u rodni kraj vraćaju u ove velike blagdanske dane.” – izjavio je Dragan Mihajlović.

Poželjevši svim vjernicima sreću, mir, zdravlje i božji blagoslov, Mihajlović je također istaknuo da je bit Božića duhovna obnova nas samih, kao i zajedništvo, podijeliti ono što imamo, bile to mrvice ili nešto u izobilju.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com