Lovreć: Organiziran odlazak na sahranu generala – bojnika Ive Jelića

File written by Adobe Photoshop? 5.0

Umirovljeni general – bojnik Hrvatske vojske (HV) Ivo Jelić, koji je bio prvi zapovjednik 4. Gardijske brigade, nakon duge i teške bolesti, umro je u 75. godini, izvijestili su u iz Udruge veterana 4. gardijske brigade. 

General – bojnik Jelić, rođen u Lovreću 1941.g., bio  je jedan od osnivača 4. Gardijske brigade,  a  na dužnost zapovjednika te proslavljene hrvatske brigade u Domovinskom ratu  imenovan je na dan njezina utemeljenja, 28. travnja 1991. godine. Na toj je dužnosti bio do 3. lipnja 1992. godine.

Nakon toga  prelazi u Hrvatsku ratnu mornaricu (HRM gdje) gdje  od lipnja 1992. do 9. siječnja 1993. godine obnaša dužnost savjetnika zapovjednika HRM-a za KoV. Po završetku te dužnosti odlazi u mirovinu u činu general bojnika HV-a.

General-bojnik Ivo Jelić  odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom i Spomenicom domovinskog rata, piše Večernji list.

Općina Lovreć i njihova župa organiziraju autobus za Split danas, 9. siječnja, s polaskom u 12 sati. Sahrana će se održati u 13:15 sati, na splitskom groblju Lovrinac.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com