Taekwondo klub Imotski u 2015. najuspješniji sportski klub u gradu

TAEKWONDO klub Imotski (2)Za Taekwondo klub Imotski 2015. godina bila je uistinu ispunjena. Natjecatelji kluba obilježili su 248 nastupa na 21 turniru u 5 država (Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Austriji), a skupa s trenerima prošli su više od 12.000 km. Klub je osvojio tri medalje na juniorskom  prvenstvu Hrvatske  i dvije s WTF G1 turnira .

No krenimo redom…

Klub je u 2015. godini održao do sada najbrojniji Memorijalni taekwondo  turnir “Josip Jović“ koji je okupio gotovo 500 natjecatelja. Za samu organizaciju turnira došle su brojne pohvale iz 30 gostujućih klubova. Turnir je održan na 6 borilišta (borbe su se održale na 5 borilišta i jednom borilištu za natjecanje u Kick-u). Za Imotski je nastupilo 45 natjecatelja u borbama i 60 natjecatelja u Kick-u. Pored svih zahtjeva organizacije turnira imotski natjecatelji bili su dobro pripremljeni što govori ukupni poredak klubova gdje su zauzeli drugo mjesto.

U travnju, na juniorskom prvenstvu Hrvatske,  osvojene su 3 medalje i time je klub došao do osamnaeste medalje na prvenstvima Hrvatske.  Matea Kolovrat osvojila je brončanu medalju u kategoriji -52 kg, također broncu je osvojio i Adam Grbavac u kategoriji -73 kg. Najbolji rezultat ostvarila je Stela Kavelj osvojivši srebrnu medalju u kategoriji do 55 kg.

Tijekom prvog djela godine održale su se i kvalifikacijski turniri za nacionalne timove. U juniorskom uzrastu nakon tri održana turnira  Imoćani su se izborili za dva treća mjesta u ukupnom poretku kategorija.

U lipnju su juniorke Stela Kavelj, Matea Kolovrat  i Marta Šimunović nastupile na G-1 turniru u austrijskom Innsbrucku, djevojke su ostvarile nekoliko pobjeda, ali nisu došle do plasmana.

Kraj školske godine bio je rezerviran za prvenstvo kluba, natjecanje na kojem su nastupili početnici u mlađim uzrastima. Na prvenstvu je nastupilo preko stotinu  članova u sparingu, formama i drugim sportskim igrama.

Najvažniji rezultat godine ostvarila je Matea Kolovrat na G-1 turniru koji se održao početkom studenoga u Beogradu. Na turniru su nastupila 1.404 sportaša iz 52 zemlje, a Matea je, s pet pobjeda, došla do zlatne medalje.

Najbrojniji natjecateljski uzrast su i ove godine mlađi kadeti (9-11 godina). Ove godine nastupili su na 11 turnira u Hrvatskoj i BiH i osvojili brojne medalje, kao i ekipne plasmane odnosno pehare sa turnira u Imotskom, Livnu, Mostaru, Tomislavgradu i Splitu. Krajem godine klub je proglasio najuspješnije, bili su to Mijo Zdilar u ml. kadetima i Ana Kukavica u ml. kadetkinjama. Mijo i Ana za svoj uspjeh nagrađeni su od kluba sa taekwondo opremom, slatkišima i diplomama.

 

Krajem studenog održao se Croatia Open u također G-1 turniru koji je ove godine bio i jedan od najbrojnijih Europskih G turnira na kojem je Matea ponovno osvojila medalju, ovaj put brončanu.

Sam kraj godine obilježila su polaganja za učenička zvanja (pojaseve) u Imotskom,  Prološcu,  Krivodolu i Lovreću, a po prvi put i u novoj dvorani u Zmijavcima. Također se šest članova  kluba priprema za polaganje crnog pojasa koje će se održati sredinom siječnja u Zagrebu.

Print Friendly, PDF & Email
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com